INTERVENŢIE DRAMATICĂ în Bucureşti. O maşină căzută în Lacul Morii a fost scoasă de pompieri

O maşină a căzut în Lacul Morii din Capitală, informează România TV. Mai multe echipaje de poliţie, scafandri şi ambulanţe au intervenit la faţa locului pentru a scoate autoturismul din apă şi pentru a acorda primul ajutor eventualelor victime. Pompierii au reuşit să scoată autoturismul la mal, dar deocamdată nimeni nu ştie cum a ajuns maşina în apă şi cine o conducea. Scafandri nu au găsit pe nimeni nici în maşină şi nici în apa lacului.

07 nov. 2017, 08:35

UPDATE: Poliţia Capitalei a anunţat, marţi, că a deschis o anchetă în cazul maşinii căzute în Lacul Morii şi care a fost scoasă de către pompieri.

Se efectuează cercetarea la faţa locului, autoturismul urmând să fie ridicat şi transportat într-o locaţie ce aparţine DGPMB. Se efectuează verificari pentru a se stabili circumstantele în care autoturismul a ajuns în lac şi dacă a fost implicat în comiterea de fapte penale pe teritoriul României„, au precizat reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

Potrivit acestora, din verificarile efectuate de Serviciul Furturi Auto rezultă că maşina nu figurează sustrasă din ţară sau din străinătate.

Maşina a fost găsită în lac, în zona localităţii Roşu, la aproximativ 20 de metri de mal, potrivit primelor informaţii. Este de ceva vreme în apă, pentru că mediul în care a stat şi-a pus amprenta asupra ei: este plină de mâl, are culoarea verde specifică mediului acvatic. La faţa locului au fost trimise o autospecială cu barcă, un echipaj scafandri şi o ambulanţă SMURD.

Scafandrii au verificat autoturismul, însă în interior nu au fost găsite persoane. Momentan nu se cunoaşte când şi cum anume a ajuns autoturismul în apă.

Autoturismul a fost tractat către mal. Scafandrii au efectuat verificări în prealabil atât în interiorul autoturismului pentru a identifica eventuale persoane blocate sau încarcerate, dar şi în zona unde plutea respectivul autoturism. Vestea bună este că nu au găsit persoane în apă. Urmează celelalte etape procedurale. Evenimentul a fost anunţat la numărul de urgenţă 112 de un martor care a observat din zona digului că autoturismul plutea. Nu se cunoaşte momentul în care autoturismul a căzut în apă şi nici circumstanţele„, a declarat, la România TV, Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU Bucureşti.

Citeşte şi Bărbat găsit MORT în Lacul Morii din Capitală