Intervenţie secretă suferită de Nicolae Ceauşescu. Au adus în Primăverii aparatură de la Fundeni

Alexandru Oproiu a vorbit pentru DC News și România TV despre o suferință medicală pe care Nicolae Ceaușescu a ținut-o secretă. Dacă diabetul de care suferea șeful statului comunist era cunoscut nu doar de către apropiați, ci și de marele public, de tulburările digestive ale "conducătorului" au știut doar profesorul Eugeniu Proca, ministrul Sănătății în acea vreme și profesorul Alexandru Oproiu, care i-a pus diagnosticul și i-a administrat tratamentul.

RomaniaTV.net
13 iul. 2013, 20:12
Intervenţie secretă suferită de Nicolae Ceauşescu. Au adus în Primăverii aparatură de la Fundeni

Alexandru Oproiu l-a văzut pe Nicolae Ceaușescu așa cum nu a reușit nimeni, vreodată. Ceaușescu a suferit, printre altele, de diverticuloză colonică din cauza căreia profesorul a fost nevoit să-i facă o colonoscopie.

„A făcut colonoscopie și a stat fără anestezie. S-a făcut consult și s-a hotărât să se facă această colonoscopie. L-am consultat la Spitalul Elias, iar conoloscopia a fost făcută acasă. Avea încredere în medicina românească, nu se ducea afară”, a spus medicul Alexandru Oproiu.

Intervenția s-a realizat la vila lui Ceaușescu din Primăverii, unde a fost adusă aparatura de la Fundeni. La intervenție a asistat doar profesorul Eugeniu Proca, ministrul Sănătății, în acea perioadă. Manevra avea riscuri foarte mari, în condițiile tehnologice din perioada respectivă, fiind posibilă perforația colonului.

INTERVIU INTEGRAL PE DCNEWS.RO