Intervenţii ale jandarmilor pentru deblocarea a nouă turişti care au rămas cu maşinile în zăpadă, în Munţii Bucegi

Nouă turişti din mai multe judeţe au rămas blocaţi, în ultimele două zile, pe drumuri din Masivul Bucegi, după ce au urcat pe munte cu autovehiculele neechipate corespunzător, iar acestea nu au mai putut înainta din cauza zăpezii şi a stratului de gheaţă de pe carosabil. Jandarmii montani din Dâmboviţa i-au ajutat pe turişti să deblocheze maşinile şi să ajungă cu bine la destinaţie.

10 apr. 2017, 15:00
Intervenţii ale jandarmilor pentru deblocarea a nouă turişti care au rămas cu maşinile în zăpadă, în Munţii Bucegi

Potrivit unui comunicat dat publicităţii luni de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, nouă turişti din Bucureşti şi din judeţele Ilfov şi Botoşani au rămas blocaţi, în ultimele două zile, pe drumuri din Masivul Bucegi, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Astfel, trei adulţi şi un copil din judeţul Ilfov, doi adulţi şi un copil din judeţul Botoşani şi doi tineri din Bucureşti care au urcat cu autotutismele către zona Peştera au rămas blocaţi pe DJ 714 Moroeni-Peştera, din cauză că autoturismele nu erau echipate corespunzător pentru iarnă, acestea rămânând blocate pe drumul acoperit cu gheaţă şi zăpadă.

Jandarmii de la posturile montane Peştera şi Zănoaga au intervenit în ajutorul celor nouă turişti, sprijinindu-i să deblocheze autovehiculele şi să ajungă cu bine la destinaţie.