VIDEO Aproape 1.000 de turişti, blocaţi într-o regiune din China. Ninge continuu de 10 zile, iar stratul de zăpadă a ajuns la 7 metri

Accesul rutier către satul Hemu, o destinaţie pitorească situată în apropierea graniţelor chinei cu Kazahstan, Rusia şi Mongolia, este este întrerupt de câteva zile din cauza avalanşelor. Aproape 1.000 de turişti au rămas blocaţi în zonă. Ninge în continuu de 10 zile, iar stratul de zăpadă a ajuns la 7 metri. 

16 ian. 2024, 15:31
VIDEO Aproape 1.000 de turişti, blocaţi într-o regiune din China. Ninge continuu de 10 zile, iar stratul de zăpadă a ajuns la 7 metri

Aproximativ 1.000 de turişti au rămas blocaţi într-un sat de vacanţă izolat după ce regiunea Xinjiang, din nord-vestul Chinei, a fost afectată puternic de avalanşe. În unele zone ninge neîntrerupt de zece zile, a relatat marţi televiziunea de stat, scrie Reuters.

Zăpada adusă de avalanşe ajunge până la şapte metri înălţime în unele părţi şi, în multe dintre ele, era mai înaltă decât echipamentul de deszăpezire, potrivit news.ro.

„Această situaţie de avalanşă este relativ specială, am mai văzut astfel de ninsori abundente înainte, dar nu am văzut o frecvenţă atât de mare a avalanşelor”, a declarat şeful biroului de gestionare a autostrăzilor, Zhao Jinsheng, pentru CCTV.

Citește și: Cod violet de ciclon, cel mai înalt grad de alertă meteo. Avertizare MAE

Zhao a mai declarat că se aşteaptă ca lucrările de deszăpezire pentru a restabili accesul spre satul Hemu să continue o perioadă de timp, din cauza volumului mare de zăpadă de pe ultimii patru kilometri de drum afectaţi de avalanşe.

Citește și: Urgia albă pune stăpânire pe Europa! Ce este zăpada de bere și unde lovește

Unii turişti au fost ridicaţi cu elicopterul pentru a fi puşi în siguranţă, a relatat în weekend presa de stat chineză.