Intervenţii chirurgicale amânate la un spital din Iaşi din cauza lipsei apei

Mai multe intervenţii chirurgicale programate, joi, la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi au fost amânate din cauza lipsei apei reci, în urma unei avarii la conductele societăţii de apă. Medicii au cumpărat apă plată pentru a face spălături gastrice unui pacient.

RomaniaTV.net
03 mai 2012, 19:48
Intervenţii chirurgicale amânate la un spital din Iaşi din cauza lipsei apei

Apa potabilă a fost sistată, joi, în mai multe cartiere ale Iaşiului, inclusiv în zona centrală a municipiului, din cauza unei avarii apărute la conductele societăţii de apă-canal.

Printre unităţile afectate de lipsa apei reci se numără şi Spitalul „Sfântul Spiridon”, cea mai mare unitate medicală din Iaşi, unde mai multe intervenţii chirurgicale programate pentru această zi au fost amânate.

Pentru desfăşurarea activităţii în această unitate medicală, apa potabilă a fost adusă cu cisternele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi. „A fost o defecţiune anunţată de către compania locală de apă. S-au reprogramat unele activităţi medicale, însă activitatea de urgenţă s-a desfăşurat în mod normal. Apa potabilă a fost adusă cu cisternele ISU”, a declarat medicul Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi.

La rândul său, medicul Tudor Ciuhodaru, din cadrul secţiei Copou al aceluiaşi spital, a spus că lipsa apei reci a creat probleme serioase în cursul serii. „Un pacient de 45 de ani a ajuns la spital intoxicat, iar pentru efectuarea spălăturilor gastrice nu am avut apă. Am cumpărat apă de la chioşcul de peste drum de spital, dar ne întrebăm cum asigurăm igiena pacienţilor şi apa potabilă pentru personalul medical”, a precizat medicul Tudor Ciuhodaru.

Conducerea Apa-Vital Iaşi susţine că întreruperea apei potabile a fost necesară după ce în timpul unei intervenţii au fost descoperite două pierderi importante de apă, pe o conductă din afara municipiului Iaşi. „Am avut miercuri o lucrare în zona localităţii Războieni, însă am descoperit ulterior alte două pierderi de apă. Am fost nevoiţi să sistăm furnizarea apei reci în mai multe zone din oraş”, a precizat Răzvan Manolache, purtătorul de cuvânt al societăţii Apa-Vital Iaşi.

El susţine că furnizarea apei reci în întreg oraşul va fi reluată în noaptea de joi spre vineri.