Intervenţii medicale la limita imposibilului VIDEO

Elicopterele MAI şi cele ale SMURD nu au putut interveni duminică decât la trei urgenţe medicale, misiunea lor devenind imposibilă din cauza condiţiilor meteo şi a fenomenului "freezing rain". A fost, astfel, nevoie de soluţii de intervenţie la nivel terestru.

RomaniaTV.net
05 feb. 2012, 19:58
Intervenţii medicale la limita imposibilului VIDEO

O femeie cu probleme cardiace din Tulcea a fost luată de medicii SMURD dintr-o comună aflată la aproximativ 40 de kilometri de oraş. Ambulanţele nu puteau ajunge la ea din cauză nămeţilor şi din fericire vremea a permis elicopterului să o facă.

O altă femeie din localitatea Trestenic (Tulcea), care tocmai născuse, nu a putut fi luată de elicopterul solicitat, deoarece aparatul de zbor nu a putut ateriza din cauza condiţiilor meteorologice.

În Vrancea a fost nevoie de intervenţia armatei pentru a se ajunge la două tinere aflate în travaliu. Ambulanţele nu a avut nicio şansă să treacă de troienele din localităţile Vulturu şi Chiojdeni, unde drumurile sunt complet blocate.

Două ore a durat până ce Ambulanţele, însoţite de maşinile armatei au ajuns cu bine la spitalul Sfântul Pantelimon din Focşani. Tinerele au născut şi sunt bine, atât ele cât şi bebeluşii.

Acţiune spectaculoasă şi într-o localitate maramureşană. Ambulanţa s-a înzăpezit, iar asistenta a mers doi kilometri pe jos până la casa unei tinere de 22 de ani, gata să nască. Femeia ajutată de asitentă a adus pe lume un băieţel, după care au fost transportată la spital cu ajutorul unei maşini 4×4.

„Este în stare bună, în afara oricărui pericol, doar că a fost o naştere cu peripetii”, a declarat Laura Veronescu, şef Neonatologie SJU Baia Mare.

Pompierii maramureşeni au transportat trei kilometri pe targă prin zăpadă şi viscol, o bătrână care suferise un accident vascular.

O altă femeie din Botoşani a născut cu bine ca urmare a ajutorului venit la timp din partea vecinilor şi a celor de la deszăpezire. Două utilaje au deschis drumul Ambulanţei în care se afla femeia de 38 de ani, aflată la a opta naştere.