Interviu cu cea mai bună româncă de la Olimpiadă. Cine este Raluca Strămăturaru şi ce pasiuni are

Raluca Strămăturaru  a obținut cea mai buna clasare a României la  Olimpiada de iarnă de la PyeongChang, ocupând loul 7 în proba invididuală de sanie, cea mai bună performanţă a delegaţiei noastre la JO de Iarnă, din ultimii 24 de ani. Sportiva de 32 de ani, legitimată la Steaua, a acordat un interviu pentru unica.ro, după această performanţă.

15 feb. 2018, 16:57
Interviu cu cea mai bună româncă de la Olimpiadă. Cine este Raluca Strămăturaru şi ce pasiuni are

Cât de greu este să te pregătești pentru un concurs de nivel olimpic în condițiile în care în România noi nu avem pistă de sanie?

După cum știm cu toți, în România nu există o pârtie de sanie pe care să ne putem antrena, dar asta nu ne-a împiedicat să ne urmăm visul și să ne adaptăm. Antrenamentele specifice le facem în Austria și Germania și alegem locațiile în funcție de programul pe care îl avem în Cupa Mondială, iar în rest ne antrenăm la Bușteni, Sinaia și Predeal.

Cum se vede Olimpiada de la fața locului? Ce înseamnă spirit olimpic pentru tine?

Ca de obicei, Jocurile Olimpice își păstrează numele de Competiție Supremă și totul este o mare sărbătoare dedicată sportului și sportivilor. Pentru mine, înseamnă egalitate. Oamenii intră în concurs, indiferent de etnie, rasă, orientare sexuală, și cel mai bun sportiv câștigă. Dacă am avea “spirit olimpic” în fiecare zi, am trăi într-o lume mult mai normală.

Care sunt pasiunile tale în afara sporturilor de iarnă?

Îmi place foarte mult să merg cu bicicleta și profit de fiecare ocazie.

Cine este cel mai mare fan al tău? Cine te-a susținut mereu?

Nu am numai unul… Cred că familia a fost cel mai important sprijin și sunt sigură că și sunt cei mai mari fani ai mei

Când nu obții un rezultat bun, ce te motivează să o iei de la cap?

Pot spune că din fiecare greșeală înveți câte ceva; chiar dacă rezultatul nu a fost cel mai bun, sigur ai făcut ceva bine, ceea ce te motivează să continui și să nu renunți.

Cine este cel mai bun prieten al tău din lumea sportului?

Îmi place să cred că suntem o familie unită și îmi consider toți colegii prieteni ai mei.

Cum îți aperi pielea de frig și vânt? Ce cosmetice de protecție a tenului folosești?

Da, e o mare problemă la noi, cu temperaturile scăzute, pentru că nu putem folosi decât haine foarte subțiri. Eu am ales marca de echipament Skins, iar pentru ten folosesc produsele Clinique.