Mihai Tudose, primul interviu în calitate de premier. Ce se întâmplă cu banii a mii de români VIDEO

Mihai Tudose a acordat în exclusivitate pentru România TV, de la Bruxelles, primul interviu în calitate de şef al Guvernului României. Premierul a vorbit despre cum a decurs prima sa vizită oficială, despre salariile românilor, dar și despre schimbările de ultimă oră ce au loc în programul de guvernare.

RomaniaTV.net
11 iul. 2017, 18:15
Mihai Tudose, primul interviu în calitate de premier.  Ce se întâmplă cu banii a mii de români VIDEO

Premierul Mihai Tudose a declarat , pentru România TV, că prima zi din vizita sa oficială la Bruxelles a fost una încununată de succes:

Ne dorim acest parcurs european, avem nevoie de Uniunea Europeană, de Consiliu, de Comisie şi atunci era normal să începem dimensiunea externă cu Bruxelles. A fost o zi foaerte lungă, foarte importantă şi încununată de succes…Dacă pleca de la faptul că am deblocat în cateva zile 600 de milioane de euro este un bun început pentru atragerea fondurilor europene„, a declarat premierul Tudose. 

Mihai Tudose a dezvăluit şi faptul că a stabilit un mecanism prin care să se comunice în timp real cu Comisia Europeană pentru e evita ca anumite lucruri care se întâmplă în România să ajungă în mod distorsionat la Bruxelles:

Am stabilit un mecanism ca toţi cei care au de lucru cu Comisia, toţi miniştrii, să vină la Bruxelles să vorbească cu comisarul de resort, să stabilească împreună planul de execuţie pe proiectul respectiv, să beneficiem câteodată chiar de sprijinul Comisiei acolo unde avem dificultăţi sau nu am mai făcut în România acel lucru”, a mai spus Mihai Tudose. 

În ceea ce priveşte programul de guvernare, premierul Mihai Tudose a declarat că acesta nu va suferi modificări. 

Legea salarizării este promulgată, rămâne aşa. A fost o mică problemă de interpretare în ceea ce priveşte acele burse pentru medicii rezidenţi. Ca să nu existe niciun dubiu, astăzi, doamna ministru Vasilescu m-a asigurat că împreună cu ministrul Bodog a găsit o soluţie şi joi o să o clarificăm în şedinţa de Guvern. Cei 15 mii de medici rezidenţi o să-şi încaseze în continuare acel sprijin financiar„, a mai spus Mihai Tudose. 

Premierul Mihai Tudose a spus că în anul 2019 România va ieşi de sub Mecanismul de Verficare şi Cooperare. 

În încheierea interviului, premierul Tudose a declarat că următoarea sa vizita oficială intenţionează să fie în Republica Moldova.