Interzis la toaletă, în timpul zborurilor. Din cauza riscului de Covid, China le recomandă stewardezelor şi piloţilor să poarte scutece

Autoritatea de reglementare a aviației din China le-a recomandat echipajelor de zbor să poarte scutece de unică folosință și astfel să evite utilizarea toaletei, pentru a reduce riscul infecției cu coronavirus.

15 dec. 2020, 10:27
Interzis la toaletă, în timpul zborurilor. Din cauza riscului de Covid, China le recomandă stewardezelor şi piloţilor să poarte scutece

Recomandările Autorității de Reglementare se aplică zborurilor charter către destinații cu risc ridicat de Covid-19. Administrația Aviației Civile din China a trecut recomandarea privind evitarea mersului la toaletă în timpul zborurilor într-un regulament nou pentru companiile aeriene, care are în total 38 de pagini, în vederea prevenirii răspândirii Covid-19, după cum scrie Bloomberg.

Recomandarea privind scutecele se aplică zborurilor charter către și dinspre destinații în care infecțiile depășesc cifra de 500 la un milion de persoane. Pe lângă evitarea mersului la toaletă în timpul zborurilor, echipajul trebuie să poarte măști medicale, mănuși de unică folosință, șepci, ochelari de protecție, îmbrăcăminte de protecție de unică folosință și învelitori pentru încălțăminte.

Citeşte şi Tânără infectată cu COVID reînvaţă să meargă după 69 de zile la Terapie Intensivă: „Nu puteam să ajung nici la baie. Purtam scutece”

La nivel global, companiile aeriene și aeroporturile au făcut schimbări majore în modul de funcționare, pentru a atrage din nou pasageri.

Industria aeronautică din întreaga lume a făcut eforturi mari să-și revină după impactul pe care l-a avut pandemia asupra călătoriilor. Noile măsuri adoptate pentru zboruri diferă în funcție de țară. Unele state solicită companiilor aeriene să lase cel puțin un loc liber între pasageri, măsură care se aplică deja pe mai multe rute internaţionale, inclusiv în Europa.