Intesa va achiziţiona obligaţiuni guvernamentale italiene cu bani de la BCE

Enrico Tommaso Cucchiani, directorul general al băncii italiene Intesa Sanpaolo SpA, a afirmat că finanţarea de la BCE va fi utilizată pentru a furniza credite şi pentru a achiziţiona obligaţiuni guvernamentale italiene, transmite Bloomberg.

RomaniaTV.net
08 feb. 2012, 18:18
Intesa va achiziţiona obligaţiuni guvernamentale italiene cu bani de la BCE

„Vom folosi o parte din finanţarea BCE pentru a cumpăra obligaţiuni guvernamentale italiene, ţinând cont că există o sumă semnificativă care expiră anul acesta”, a afirmat şeful băncii italiene.

 

Intesa Sanpaolo SpA, a doua bancă din Italia după active, a cerut de la BCE 12 miliarde de euro în decembrie, folosind ca garanţii obligaţiuni garantate de Italia. Banca va participa şi la următoarea operaţiune de finanţare a BCE, a adăugat Cucchiani.

 

În decembrie, BCE a acordat băncilor italiene împrumuturi de 116 miliarde de euro, iar în 29 februarie va avea loc a doua operaţiune de refinanţare a BCE.

 

„BCE a contribuit la un acces facil la lichiditate, fiind esenţial pentru anumite bănci şi folositor pentru altele, inclusiv Intesa”, a apreciat Cucchiani.

 

Acesta a explicat că banca nu ia în considerare o nouă achiziţionare de acţiuni, după ce a anunţat marţi că a răscumpărat acţiuni de aproximativ 3,8 miliarde de euro.

 

Luna trecută, Autoritatea Bancară Europeană a cerut băncilor europene să-şi consolideze capitalul pentru a putea face faţă mai bine pierderilor care ar putea apărea de pe urma obligaţiunilor guvernamentale. Până la finele lunii iunie 2012, principalele bănci europene trebuie să ajungă la un indicator de capital core Tier-1 de 9%. La 30 septembrie Intesa avea un indicator de capital core Tier-1 de 10,2%