Intoxicaţie alimentară: Alimente periculoase pentru copii şi adulţi

Alimentele sănătoase se pot transforma într-un real pericol pentru copii şi adulţi. Chiar dacă nu prezintă nici o suspiciune din punctul de vedere al aspectului, mirosului sau gustului, ele pot cauza o forma de intoxicaţie alimentară. Bacteriile pot transforma o masă copioasă într-un coşmar pentru întreaga familie.

07 iun. 2013, 20:00
Intoxicaţie alimentară: Alimente periculoase pentru copii şi adulţi

Cel mai comun simptom al intoxicatiilor alimentare sunt crampele abdominale, insotite de stari de greata, varsaturi, diaree, temperatura (toate acestea sunt de fapt rezultatul luptei organismului cu toxinele din alimente).

Infectiile alimentare sunt ceva foarte obisnuit la nivel global. Iata enumerati cativa factori de risc ai aparitiei acestora:

  • Carnea de orice fel insuficient preparata: poate contine bacteria E.Coli, salmonella, campilobacterii.  Gravidele si copiii sunt mai predispusi riscului infestarii din cauza sistemului imunitar slabit. Carnea de porc trebuie pregatita la temperaturi cuprinse intre 145 si 160 de grade, iar carnea de pui la cel putin 165 de grade.
  • Scoicile crude: fructele de mare crude, in special scoicile pot fi contaminate cu o bacterie denumita Vibrio. De asemenea, ele mai pot fi contaminate cu Norovirus sau virusul hepatitei A.

Citeşte continuarea pe sfatulparintilor.ro.