Într-un lac din România trăieşte un monstru mai înspăimântător decât cel din Loch Ness

Locuitorii din Timiş spun că în apele lacului Surdul, aflat la poalele Munţilor Poiana ruscă, trăieşte un monstru chiar mai înspăimântător decât cel din Loch Ness, în Marea Britanie.
Cristina Dinu
17 iul. 2013, 08:19
Într-un lac din România trăieşte un monstru mai înspăimântător decât cel din Loch Ness

La doar 30 de kilometri de Lugoj spre Făget, la poalele domoale ale Munţilor Poiana Ruscă din estul judeţului Timiş, se află Lacul Surduc, cel mai mare din judeţ, unul dintre cele mai căutate locuri de agrement în sezonul estival, mai ales de către vânători şi pescari.

Potenţialul turistic al zonei este suficient de mare pentru a atrage drumeţi locali şi din afara ţării, iar administratorii judeţeni au inclus obiectivul pe lista de priorităţi care trebuie promovate.

„Lacul Surduc trebuie să fie una dintre piesele noastre de bază pentru a atrage turiştii. A fost dat uitării în ultimii ani. Este singura zonă de care ne putem agăţa din punct de vedere turistic, un turism care să fie cât se poate de aproape de necesităţile unei lumi moderne”, a declarat pentru Agerpres Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Principala sarcină îi revine Agenţiei de Dezvoltare Timiş (ADETIM), care în acest an va trebui să finalizeze proiectul de reabilitare a infrastructurii de apă, canal, energie electrică. Cazarea este uşoară, la cabane sau cu cortul.

Iar pentru pasionaţii de senzaţii tari s-a ţesut o legendă legată de un monstru care-şi scoate capul din apă în nopţile cu lună plină. Dar „Loch Ness-ul” local este mai ceva decât fratele său din Scoţia, pentru că presupusul monstru ar avea patru ochi. Pescarii localnici care susţin că au văzut arătarea jură că nu a fost peşte, ci monstru în toată firea.

Lacul Surduc pare să intre sub auspiciile unei zodii favorabile, întrucât a atras atenţia preşedintei Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, care vrea organizarea de competiţii internaţionale de canotaj şi kaiac-canoe, din 2015, la care să participe sportivi din peste 20 de ţări. Baza există deja, mai este nevoie de o pistă cu 8 culoare, cu balize din 10 în 10 metri pe lungimea de 2.000 de metri, de un turn de sosire-plecare şi de pontoane. Costurile estimative se ridică la circa 30-40 de mii de lei, dar fosta campioană olimpică susţine că efortul merită, pentru că aduce un plus de imagine atât României, cât şi Timişoarei., mai scrie Agerpres.

Dincolo de dezvoltarea acestei ramuri sportive, Timişul va beneficia şi economic prin promovarea turistică a Lacului Surduc.

Până atunci, sâmbătă, de Sfântul Ilie, Lacul Surduc devine, din nou, gazda unei competiţii de traversare înot, manifestare care li se adresează adulţilor. Participanţii se pot înscrie la proba scurtă, în cadrul căreia înotătorii vor avea de parcurs o distanţă de 500 de metri în 30 de minute, precum şi la proba de rezistenţă, pe o distanţă de aproximativ 3.000 de metri, iar timpul maxim de încheiere a acestei probe este de două ore. Înotătorii care nu se încadrează în timpul stabilit vor fi descalificaţi.

Lacul de acumulare de la Surduc a fost construit în perioada 1972-1976, iar în prezent aici s-au construit foarte multe case de vacanţă şi cabane.

DailyBusiness
Marcel Ciolacu: „Am ales ordinea și nu haosul. România trebuie să aibă un președinte care are deja o majoritate parlamentară”
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Anca Serea și-a făcut de cap, alături de fiica ei, în club! S-au dezlănţuit în club până-n zori!
Fanatik.ro
De ce se mănâncă tort la aniversări. Cum a apărut acest desert festiv și ce semnificație are
Capital.ro
Călin Georgescu va conduce România. Oamenii NU e nevoie să-l voteze. Planul lui Simion
Playtech.ro
Moneda românească din 2025, noua comoară a colecționarilor. Poți obține pe ea cel puțin 450 de lei, cum o descrie BNR
DailyBusiness
Litoralul pentru toţi 2025. Ce prețuri sunt la cazări și care sunt stațiunile în care pot pleca românii
Adevarul
Puterea reală a președintelui României: ce spune Constituția
wowbiz.ro
Doliu în familia Mariei Ciobanu! Mesajul sfâeșietor al interpretei de muzică populară
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Un brand de succes din comunistm, reînviat. Investiția este uriașă
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
kanald.ro
Cine este ultima persoană cu care a vorbit Răzvan înainte să se înece în lacul Colibița! Ies la iveală detalii cutremurătoare: „Mi-a mulțumit că i-am trimis bani”
Cancan.ro
Pensiile se livrează cu întârziere în luna mai. Dar avem și o veste bună pentru unii pensionari!
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Dispare numerarul? UE impune restricții. Ce se va întâmpla cu banii cash
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Donjuanul milionar de 53 de ani se însoară cu iubita cu 21 de ani mai tânără
stirilekanald.ro
VIDEO Diana Șoșoacă i-a votat pe Corneliu Zelea Codreanu și Nicolae Ceaușescu la prezidențiale: „Puteți să îmi dați amendă cât vreți”
Ilie Bolojan a numit-o consilier prezidențial pe Ana Birchall. Ce responsanbilități va avea: „Am acceptat această numire cu onoare și un profund simț al responsabilității”
MediaFlux
Actele românilor, verificate de ANAF. Se pot impune taxe suplimentare
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Alegeri 2025: confuzie generală – România votează, dar nu prea știe de ce