Într-un ritual de exorcizare din Panama au fost torturaţi şi ucişi şase copii şi o femeie însărcinată

Autorităţile din Panama au găsit, într-o groapă comună, trupurile neînsufleţite a şase copii şi al unei femei însărcinate, victime ale unei secte religioase, informează radioexe.co.uk.

RomaniaTV.net
17 ian. 2020, 11:04

Victimele locuiau într-un sat de pe malul mării, dar au fost răpite, bătute și ucise de membri aceleiaşi comunităţi, în cadrul unui ritual religios care ar fi trebuit să îi elibereze de păcate, a explicat Rafael Baloyes, procuror șef al provinciei Bocas del Toro.

Femeia era mama a cinci dintre copii. Al șaselea copil era al unui vecin. Copiii aveau vârste între unu și 17 ani. Autoritățile au ajuns în sat abia după ce au fost informate că mai multe persoane sunt abuzate.

Oficialii au ajuns în mijlocul unui ritual religios desfăşurat care se desfășura într-o biserică improvizată. ”Erau oameni ținuți acolo împotriva voinței lor, în vreme ce erau abuzați. Una dintre victime era o femeie dezbrăcată”, a relatat procurorul. Captivii, care erau legați și bătuți, urmau să fie uciși ”dacă nu se căiau pentru păcatele lor”, a mai spus procurorul.

Suspecții sunt membri ai unei secte evanghelice numite ”Noua Lumină a Domnului”. Din discuțiile cu membrii comunității, se pare că secta a început să deruleze ritualuri în urmă cu trei luni, dar răpirile, tortura și omuciderile au început săptămâna trecută, după ce un membru al sectei a anunțat că a primit un mesaj de la Dumnezeu.

Citeşte şi: Primele imagini de la puternicul cutremur care a lovit statul Panama. Oamenii fug îngroziţi pe străzi VIDEO