Intrăm într-o nouă eră, cruzimea faţă de animale va fi pedepsită cu 7 ani de închisoare. Donald Trump a semnat decretul

Donald Trump a semnat luni una dintre legile cele mai aspre care îi pedepseşte pe cei care manifestă cruzime împotriva animalelor, actul normativ prevăzând pedepse de până la 7 ani de închisoare pentru cei găsiţi vinovaţi.

26 nov. 2019, 09:50
Intrăm într-o nouă eră, cruzimea faţă de animale va fi pedepsită cu 7 ani de închisoare. Donald Trump a semnat decretul

Actul normativ are un caracter federal, fiind aplicabil pe întreg teritoriul Statelor Unite, astfel că SUA a devenit statul cu cea mai dură legislaţie faţă de cei care torturează sau ucid animale. Legea se aplică tuturor mamiferelor non-umane, păsărilor, reptilelor și amfibienilor, bazându-se pe o lege din 2010, care incrimina distribuirea aşa-numitelor videoclipuri „crush” – filme destinate să satisfacă un fetiş sexuale neobișnuit – prin scoaterea în afara legii a acestui gen de filme.

Citeşte şi Amploarea catastrofei din portul Midia este uriaşă. „Vaporul morţii a fost abandonat toată noaptea. Mii de cadavre plutesc acum pe apă”

Producerea unui videoclip „crush” constă în mod obișnuit în filmarea unui animal mic, ucis prin lovirea sa repetată. Noua lege extinde însă definiția, fiind incluse aici animalele care sunt „ucise intenționat, arse, înecate, sufocate sau supuse unor acţiuni care le provoacă răni corporale grave”.

Președintele Donald Trump a declarat că proiectul de lege va împiedica oamenii să împărtășească imagini cu cruzimea animalelor. „Este important să combatem aceste acțiuni crude și sadice de cruzime„, a spus acesta.

Noua lege prevede pedepse extrem de dure, care pot ajunge până la 7 ani de închisoare.