Întrebări despre diversificarea alimentaţiei copilului

Când începe diversificarea alimentaţiei, apar o mulţime de întrebări pentru mămică. Luăm în discuţie brânza topită, perişoarele şi ce trebuie să introduci mai întâi: fructe sau legume?

28 oct. 2014, 07:11
Întrebări despre diversificarea alimentaţiei copilului

În primele şase luni, laptele de mamă este cel mai bun pentru puiul tău. Dar bebeluşul creşte mult şi repede, şi vine momentul în care acesta nu mai este suficient. De acum, pe lângă laptele matern are nevoie de resurse noi şi trebuie să începi diversificarea alimentaţiei. Reţine, pediatrii insistă ca alimentaţia cu solide să meargă în paralel cu alaptarea, spuneam în articolul Când opreşti alăptarea.

Ce faci când sfaturile pentru diversificare alimentaţiei vin din toate părţile

Este posibil ca, în acest moment, să fii asaltată de o grămadă de sfaturi: mătuşi, bunici, alte mămici se vor întrece să-ţi spună cum au procedat, şi iată – ce sănătoşi şi voinici le-au crescut copiii sau nepoţii. E posibil să fii sfătuită (aici vorbesc din proprie experienţă) chiar să-i dai puiului tău de câteva luni să mănânce din ceea ce aveţi la masă – adică sa-i ungi buzele cu puţin sos sau alte mâncăruri pe care le aveţi în faţă… şi să vezi ce mult o să-i placă! Nu este uşor să fii mămică în prag de diversificare alimentară, mai ales dacă eşti la primul copil, şi toată lumea te crede nepricepută!

Vezi 3 intrebari despre diversificarea alimentatiei pe mami.ro.