Întrebări şi răspunsuri despre vaccinarea copiilor

Subiectul imunizarii este unul extrem de controversat, apar informatii contradictorii in diverse surse, majoritatea pe baza unor pareri si alegeri personale ale parintilor. De cele mai multe ori, nu sunt sustinute de dovezi stiintifice si totusi reusesc sa raspandeasca ideea ca vaccinurile sunt periculoase. Deciziile informate sunt intotdeauna de preferat in schimbul unora bazate pe informatii neclare. Iata cele mai importante intrebari si raspunsuri despre vaccinarea copiilor.

08 nov. 2015, 07:42
Întrebări şi răspunsuri despre vaccinarea copiilor

Cat de importante sunt vaccinurile

Vaccinurile ofera o protectie suplimentara impotriva unor boli foarte grave ce pot fi fatale. Cateva dintre acestea pot fi prevenite exclusiv prin imunizare. Cercetatorii realizeaza teste aprofundate pentru a determina eficacitatea acestor vaccinuri, cu mult timp inainte sa ajunga pe piata. In cele mai multe cazuri, vaccinarea este calea cea mai sigura de a mentine organismul sanatos, mai ales in cazul copiilor. In plus, un vaccin este cu siguranta mai putin periculos decat boala pentru care se foloseste drept metoda preventiva.

Cat de sigure sunt vaccinurile

Fiecare produs nou introdus pe piata farmaceuticelor este supus unor reglementari stricte. Oamenii de stiinta cauta noi moduri de a lupta cu virusurile si trebuie sa ofere in acelasi timp dovezi ca medicamentele si vaccinurile sunt eficiente si pot fi administrate in conditii de maxima siguranta. Tot acest proces dureaza foarte multi ani, timp in care se analizeaza substantele active folosite, reactiile ce apar imediat in urma vaccinarii, dar se examineaza posibilele efecte secundare pe termen lung.

Citeşte mai mult pe curademiere.ro

Citeşte şi VACCINURI OBLIGATORII COPII. Dorel Săndesc: Există reacţii adverse la toate medicamentele care au salvat vieţi