ÎNREGISTRARE. Inspectoarea Mihaela Focica: „M-am panicat… când m-a chemat Kovesi, mi-au tremurat picioarele” VIDEO

Înregistrare audio cutremuratoare cu inspectoarea Mihaela Focica plangandu-se adjunctului Inspectiei Judiciare Gheorghe Stan ca Laura Kovesi i-a cerut sa renunte la controlul de la DNA: "M-am panicat... cand m-a chemat mi-au tremurat picioarele... ce vaca... te baga intr-un cacat, iti nascocesc orice... e suficient sa ma suspende din functie, copilul meu ramane pe drumuri, nu mai am bani... Codrut a zis: 'e naspa de tine'. De aici a fost teama mea si mai mare”, scrie Luju.ro.

19 sept. 2017, 17:00

Inregistrare cutremuratoare realizata ambiental in biroul procurorului Gheorghe Stan inspector-sef adjunct al Inspectiei Judiciare. In data de 4 iulie 2017, imediat dupa ce la DNA a fost trimisa o echipa de control ca urmare a solicitarii ministrului Justitiei Tudorel Toader, una din cele sase inspectoare din echipa de control – Mihaela Focica a dat fuga la seful ei, procurorul Gheorghe Stan, zis „Giani”, pentru a se plange ca a fost chemata la sefa DNA Laura Kovesi, cu care ar fi avut o discutie care i-ar fi paralizat picioarele de frica.

Din inregistrarea audio reiese ca inspectoarea Mihaela Focica era speriata de discutia avuta, s-a plans ca i se poate face oricand un dosar penal, ca ii e teama ca are copil acasa si rate de platit la banca, ca s-a incercat spalarea creierului ei, totul cu scopul de a fi determinata sa iasa din echipa de control de la DNA. Reiese ca discutii care i-au nascut stari anxioase ar fi avut si cu „Codrut” – adica cu procurorul Codrut Olaru, membru al CSM, un apropiat al sefei DNA.

Mihaela Focica a facut parte nu doar in echipa de control de la DNA, dar a fost si in echipa cu sefa ei Adriana Pampu Romanescu in dosarul disciplinar vizand OUG 13/2017, in care procurorii DNA Marius Bulancea, Jean Uncheselu si Paul Dumitriu au fost trimisi in judecata disciplinara pentru dosarul deschis abuziv Guvernului Romaniei. Ca un facut insa, inspectoarea Mihaela Focica s-a retras din dosarul cu cei trei procurori care au incercat sa demoleze Guvernul, iar in cazul controlului DNA, unde incepuse cu dreptul, s-a rasucit cu 180 de grade raliindu-se procuroarei Elena Radescu care a pactizat cu DNA. Tocmai din cauza acestei rasuciri profesionale, inregistrarea audio pe care o publicam prezinta maxim interes public.

Mai multe detalii, pe luju.ro