Introducerea limbii române în Constituţia Republicii Moldova, avizată pozitiv de două comisii parlamentare

Proiectul de lege cu privire la modificarea articolului 13 din Constituţia Republicii Moldova, care prevede înlocuirea sintagmei "limba moldovenească" cu "limba română", a fost avizat pozitiv, miercuri, de către două comisii parlamentare, relatează site-ul Radio Chişinău.

15 nov. 2017, 14:47
Introducerea limbii române în Constituţia Republicii Moldova, avizată pozitiv de două comisii parlamentare

Avizul pozitiv a fost dat de Comisia parlamentară protecţie socială, sănătate şi familie şi de Comisia parlamentară pentru cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media.

Săptămâna trecută, introducerea limbii române în Constituţia Republicii Moldova a fost avizată pozitiv de Comisia parlamentară economie, buget şi finanţe.

Iniţiativa legislativă a fost înregistată în Parlamentul de la Chişinău cu semnăturile liberal-democraţilor, liberalilor, popular-europenilor şi ale unor deputaţi democraţi.

La începutul lunii noiembrie, Curtea Constituţională de la Chişinău a dat aviz pozitiv pentru înlocuireaa sintagmei „limba moldovenească” din Constituţia Republicii Moldova cu „limba română”.

În schimb, preşedintele moldovean Igor Dodon consideră drept inadmisibile şi nelegitime încercările de a legifera limba română ca limbă oficială şi a propus organizarea unui referendum în acest sens.