Inudaţiile fac prăpăd în nordul şi centrul Italiei: Două persoane au murit în Toscana

Inudaţiile fac prăpăd în nordul şi centrul Italiei. Doi oameni au murit în Toscana, iar pagubele se ridică la sute de milioane de euro.

15 oct. 2014, 11:56
Inudaţiile fac prăpăd în nordul şi centrul Italiei: Două persoane au murit în Toscana

Două surori, în vârstă de 65, respectiv 69 de ani, şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor devastatoare din Italia. Maşina în care se aflau a fost luată de ape, pe o şosea.

Localităţi întregi din Toscana se află sub ape, iar alimentarea cu energie electrică în regiune a fost întreruptă, pentru a evita eventualele accidente.

Zeci de familii au fost evacuate, unele cu elicopterul, altele cu bărci pneumatice. Sinistraţii şi-au petrecut noaptea în săli de sport şi în alte adăposturi improvizate.

Mai multe şosele sunt închise, fie din cauză că sunt acoperite de apă, fie pentru că sunt blocate de bolovani căzuţi. Operaţiunile de curăţare ar putea dura săptămâni întregi în unele zone.

Situaţia este disperată şi la Parma. Sute de maşini au fost luate de ape, în timp ce subsolurile mai multor case au fost inundate.

Autorităţile din Parma se pregătesc să declare stare de calamitate. Asta le va permite să deblocheze fonduri suplimentare pentru operaţiunile de intervenţie