Inundaţii CATASTROFALE în Bulgaria. Doi MORŢI, sute de persoane evacuate

Un bărbat şi o femeie au murit înecaţi în timpul unor inundaţii puternice produse în nord-vestul Bulgariei şi aproape 900 de persoane au fost evacuate de serviciile de intervenţie, a anunţat duminică Ministerul de Interne bulgar.

03 aug. 2014, 17:22
Inundaţii CATASTROFALE în Bulgaria. Doi MORŢI, sute de persoane evacuate

Autorităţile bulgare au anunţat descoperirea corpurilor neînsufleţite ale unui bărbat şi unei femei în vârstă, găsite la domiciliile acestora.

Aproape 800 de localnici din oraşul Mizia au fost evacuaţi în noaptea dintre sâmbătă spre duminică, după ce râul Skut a inundat mai multe părţi ale oraşului, cu peste trei metri de apă pe alocuri, a precizat Ministerul de Interne. Alimentarea cu electricitate a fost oprită în zonă din motive de siguranţă.

Citeşte şi Patru persoane au murit în Italia din cauza inundaţiilor

Printre altele, 100 de persoane au trebuit evacuate din localitatea vecină Kruşoviţa, în timp ce locuinţe, grădini şi şosele au fost afectate de inundaţii în mai multe sate. „Zeci de locuinţe s-au prăbuşit, sute se află sub ape. Situaţia este critică„, a explicat duminică ministrul de interne Ţvetlin Iovcev.

Operaţiunile de salvare sunt în curs, cu aproape 300 de membri ai echipelor de intervenţie, pompieri şi poliţişti mobilizaţi, precum şi două elicoptere ale armatei trimise în zonă duminică. Aceste inundaţii au făcut impracticabil principalul drum ce face legătura între Mizia şi centrul regiunii Vraţa (nord-vest). Din luna iunie, Bulgaria a fost lovită de mai multe reprize de precipitaţii puternice, cu numeroase alerte de inundaţii emise de autorităţi.

Citeşte şi COŞMAR în urma inundaţiilor. Oamenii spun că apa din fântâni este infestată cu produse petroliere VIDEO


loading...