Inundaţii catastrofale în Spania. Străzile s-au transformat în torenţi care au măturat totul în cale VIDEO

Precipitațiile abundente căzute în Cartagena și Granada, în sudul Spaniei, au provocat grave inundații. În clipurile postate pe reţelele de socializare se vede cum inclusiv maşinile sunt luate de ape.

23 sept. 2021, 10:49
Inundaţii catastrofale în Spania. Străzile s-au transformat în torenţi care au măturat totul în cale VIDEO

Mai multe municipalități din sudul Spaniei au fost afectate de furtună, Cartagena și Granada suferind cele mai mari pagube, după căderea a 50 de litri de precipitaţii pe metru pătrat în doar o jumătate de oră. De asemenea, vântul puternic a doborât mai mulţi copaci.

Regiunea Cartagena a suferit inundații repetate, modificările rețelei naturale de drenaj fiind cauzate de planificări și lucrări de dezvoltare a zonei, ceea ce a afectat rezistența acesteia la precipitațiile severe, fiind ridicat gradul de ameninţare pentru locuitori și riscul de pierderi economice.

Citeşte şi Cel puţin 22 de morţi şi 50 de dispăruţi, în inundaţiile din statul american Tennessee. Multe dintre victime sunt copii VIDEO

Miercuri, după inundații, ministrul spaniol al Mediului Hugo Morán a anunțat alocarea a peste 140 de milioane de euro pentru îmbunătățirea gestionării riscului de inundații în regiunea Cartagena, potrivit RT. Această sumă se va adăuga la cei 30 de milioane de euro care au fost alocați deja pentru a consolida condițiile din teritoriu.

Morán a anunţat finanțarea după ce a vorbit cu reprezentanții pe teren în Cartagena, după ce locuitorii au fost grav afectaţi de inundaţii.

Citeşte şi Inundaţii cum se văd o dată la 1.000 de ani. În trei zile a plouat cât într-un an, maşinile plutesc precum peştii FOTO ŞI VIDEO