Inundaţii catastrofale în Thailanda, peste 70.000 de case sunt sub ape. Cel puțin şapte persoane şi-au pierdut viaţa

Peste 70.000 de case sunt sub apă în urma ploilor musonice abundente care s-au abătut asupra Thailandei, în special în regiunile centrale ale țării.

30 sept. 2021, 19:40
Inundaţii catastrofale în Thailanda, peste 70.000 de case sunt sub ape. Cel puțin şapte persoane şi-au pierdut viaţa

Cel puţin şapte persoane şi-au pierdut viaţa şi una este dată dispărută ca urmare a acestor inundaţii. Până în prezent, 30 de provincii au fost afectate, inclusiv regiunea istorică Sukhothai, situată la 400 de kilometri nord de Bangkok.

Deşi cele mai importante atracţii turistice nu au fost foarte afectate până acum, furtuna tropicală Dianmu a devastat majoritatea căilor de acces spre acestea, a informat joi Al Jazeera, citând operatorii de turism locali.

Autorităţile se tem de şi mai multe inundaţii din cauza creşterii nivelului râului Chao Phraya, care traversează şi capitala Bangkok. În mai multe locuri din bazinul hidrografic al acestuia, inclusiv la Bangkok şi în vechiul oraş regal Ayutthaya, autorităţile au încercat să protejeze clădirile importante cu saci de nisip. Ayutthaya, cu parcul său istoric – un sit arheologic cu palate, temple budiste, mănăstiri şi statui – este una dintre cele mai importante atracţii turistice ale ţării.

Citește și Inundaţii catastrofale în Spania. Străzile s-au transformat în torenţi care au măturat totul în cale VIDEO

Totuși, autorităţile au precizat că nu se tem de repetarea inundaţiilor devastatoare din 2011. Comparativ cu atunci, nivelul apei din cele mai mari patru baraje ale ţării este semnificativ mai mic, au precizat autorităţile. În urmă cu zece ani, apa a inundat zone întinse de teren, parcuri industriale cu sute de fabrici şi părţi din capitala Bangkok. Numeroase fabrici au rămas închise săptămâni întregi şi peste 800 de oameni şi-au pierdut viaţa.

Citește și Cel puţin 22 de morţi şi 50 de dispăruţi, în inundaţiile din statul american Tennessee. Multe dintre victime sunt copii VIDEO


loading...