Inundaţii devastatoare în Grecia. Cel puţin şapte persoane şi-au pierdut viaţa VIDEO

Cel puţin şapte persoane au decedat în urma ploilor torenţiale şi a furtunilor care au provocat inundaţii pe insula grecească Evia, conform celui mai nou bilanţ. De asemenea, zeci de case au fost evacuate.

RomaniaTV.net
10 aug. 2020, 05:19
Inundaţii devastatoare în Grecia. Cel puţin şapte persoane şi-au pierdut viaţa VIDEO

Cele mai multe dintre victime, printre care şi un bebeluş de doar opt luni, au fost găsite în interiorul sau în apropierea locuinţelor.  Alţi doi membri ai familiei, în vârstă de peste 80 de ani, au fost găsiţi decedaţi, fiind surprinşi de viitură în casă.

Citeşte şi: Inundaţii în Grecia. Trei persoane au murit, zeci de locuinţe sunt afectate VIDEO

Pompierii au primit peste 600 de cereri de ajutor de la persoane blocate în mijllocul apelor, în case sau în maşini. Zeci de rezidenţi au fost evacuaţi, iar opt oameni au fost salvaţi cu ajutorul elicopterelor într-o zonă unde apele unui râu au ieşit din matcă, inundând drumurile.

Transportul rutier a fost perturbat, torentele îngreunând sosirea ajutoarelor. Inundațiile s-au produs după ce câteva ape curgătoare s-au revărsat în urma unei furtuni puternice.

„Gândurile noastre se îndreaptă către cei care nu au supravieţuit. Ne confruntăm cu un fenomen pe care nu l-am mai trăit până acum”, a declarat ministrul adjunct al protecţiei civile Nikos Hardalias, care a ajuns la faţa locului. Potrivit acestuia, pagubele produse de furtună sunt uriaşe în anumite regiuni din centrul Evia.