Ploile torenţiale au făcut prăpăd în Bucureşti. Apa a inundat Gara de Nord şi un mall din sudul oraşului. A fost emis mesaj RO-ALERT!

Ploaia torenţială a făcut prăpăd în Capitală. Mai multe bulevarde au fost inundate, după ce canalizarea nu a făcut faţă volumului uriaş de apă. De asemenea, apa a pătruns şi într-un mall din cartierul Berceni.

11 iun. 2021, 18:32
Ploile torenţiale au făcut prăpăd în Bucureşti. Apa a inundat Gara de Nord şi un mall din sudul oraşului. A fost emis mesaj RO-ALERT!
foto: Libertatea.ro

Inundaţii după ploile torenţiale în Bucureşti şi Ilfov, zonă aflată sub un cod portocaliu de vreme rea. Apa a invadat şi Gara de Nord, loc în care sunt aşteptaţi în zilele următoare spectatorii străini pentru meciurile pe care National Arena le va găzdui în cadrul Campionatul European de Fotbal.

Pentru că a plouat cu găleata, staţia a fost inundată, iar peroanele au fost acoperite de apă. Mopul pare că este unealta principală cu care angajaţii se luptă cu vremea nefavorabilă, scrie Mediafax.

Imagini incredibile după ce ploile torenţiale au făcut prăpăd în Bucureşti. Un bărbat şi-a instalat un scaun pe un bulevard inundat

Canalizarea nu a mai făcut faţă pe Calea Văcăreşti şi nu a durat mult până când drumul a fost inundat. În mijlocul apelor, un bărbat şi-a instalat un scaun pe bulevardul inundat şi pare a dirija maşinile care înaintează cu greu din cauza apei.

În unele zone ale Capitalei plouă cu grindină şi vizibilitatea e scăzută. În majoritatea cartierelor a pornit o ploaie puternică.

Inundaţii după ploile torenţiale în Bucureşti. Pe Spaiul Independenţei, se circulă cu dificultate, după ce drumul a fost acoperit cu apă. Mai multe străzi s-au transformat în adevărate lacuri,după ce canalizarea a cedat.

foto: Libertatea.ro

Inundaţii după ploile torenţiale în Bucureşti. Copaci căzuţi pe drum şi subsoluri invadate de apă

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov a anunţat vineri seara că, în urma ploii torenţiale căzute în Capitală, au fost semnalate deja acumulări de apă în subsolurile unor clădiri şi mai mulţi copaci au căzut pe carosabil.

Este vorba despre copaci căzuţi pe carosabil pe str. Slăveşti, str. Govora nr. 5, Aleea Barajul Lotru, str. Radu Beller nr. 25 şi bd. Kiseleff.

Ca urmare a codului meteo portocaliu, se înregistrează acumulări de apă pe Calea Văcăreşti – pod Mihai Bravu (apă acumulată pe carosabil), str. Mărului (acumulare de apă în locuinţă), str. Nucului (acumulare de apă în locuinţă), precum şi la Spitalul „Sf. Ioan” (acumulare de apă în subsol).

„Până în acest moment, ca urmare a codului meteo portocaliu, În București au fost înregistrate 9 cazuri, după cum urmează: 5 acumulari de apa în subsolul clădirilor, curților sau carosabil, iar 4 copaci căzuți pe carosabil”, a transmis reprezentanții ISU.

Deocamdată, autorităţile spun că nu au fost înregistrate victime.

 

Din cauza ploii torenţiale sunt probleme în trafic în zona Vitan, unde traficul a fost paralizat. S-a format apă pe carosabil, după ce a plouat şi cu grindină. E posibil să fie cerută intervenţia pompierilor în această zonă care se inundă frecvent atunci când plouă puternic. De vină e canalizarea care nu a putut prelua volumul uriaş de apă.

Mall inundat în sudul Bucureştiului după ploaia torenţială

De asemenea, un mall din cartierul Berceni din Capitală a fost inunda, după ce apa s-a infiltrat prin acoperiş. Curge apă din tavan, motiv pentru care accesul la scările rulante este îngreunat persoanelor aflate vineri seara la cumpărături în acest centru comercial. Angajaţii firmei de curăţenie încearcă să ţină situaţia sub control.

Meteorologii au prelungit, până la ora 19:00, avertizarea nowcasting Cod portocaliu de averse emisă pentru Municipiul Bucureşti.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în Capitală se vor semnala averse care vor depăşi 20 – 25 de litri/mp, dar şi descărcări electrice, scurte intensificări ale vântului şi grindină de mici. Numai în ultima oră s-au acumulat îndeosebi în sudul şi estul municipiului peste 25 de litri/mp.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maximum 6 ore.

Citeşte şi: COD GALBEN de furtuni în jumătate de ţară. Este vizat şi Litoralul

Meteorologii au actualizat, vineri, avertizarea meteo de ploi, grindină şi furtuni. A fost emis cod galben de vreme rea în mai multe zone din ţară, inclusiv în Bucureşti, valabil până duminică, 13 iunie, la ora 23.

În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala în zilele de vineri și sâmbătă (11 și 12 iunie), îndeosebi după-amiaza și seara, în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului. Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (12/13 iunie), aria ploilor însemnate cantitativ se va extinde treptat dinspre nord-vest și va cuprinde duminică (13 iunie) toate regiunile.

Citeşte şi: AVERTIZARE METEO de ploi, grindină şi furtuni în weekend. COD GALBEN în jumătate de ţară, inclusiv în Bucureşti. Harta zonelor afectate