Inundații în Grecia. Scene de coșmar din cauza ploilor torențiale: oameni morți și mașini ajunse în Marea Egee VIDEO

Inundații în Grecia. Ploile din ultima perioadă au distrus Grecia, cauzând inundații masive ce au ucis oameni și au produs nenumărate distrugeri. Un om a murit, după ce un zid a căzut peste peste el din cauza vemii de coșmar, iar mai multe autoturisme au ajuns în mare, la Pelion, potrivit presei locale.

06 sept. 2023, 09:42
Inundații în Grecia. Scene de coșmar din cauza ploilor torențiale: oameni morți și mașini ajunse în Marea Egee VIDEO
Inundații în Grecia. Scene de coșmar din cauza ploilor torențiale oameni morți și mașinii ajunse în Marea Egee VIDEO

Inundații masive în vestul și centrul Greciei, după ploile torențiale din ultimele zile cauzate de furtuna Daniel. Sute de oameni au cerut ajutorul salvatorilor, la doar câteva zile după ce un incendiu care arde de mai bine de două săptămâni a fost pus sub control în nordul țării.

Citește și: Fenomene meteo extreme în aproape toată Europa. În Italia a nins, incendiile de pădure continuă în Grecia, iar în Germania s-a declarat stare de urgență

Inundații devastatoare în jumătate de Grecie

Pe lângă problemele cuzate de inundații, un om a murit din cauza furtunii puternice care s-a năpustit asupra insulelor din vestul și centrul țării. Un zid s-a prăbușit în momentul în care bărbatul, un crescător de bovine, încerca să ajungă la animalele sale, potrivit Athens News Agency.

„Bărbatul a murit după ce un zid s-a prăbușit în apropierea orașului Volos, probabil din cauza vremii nefavorabile”, a declarat pentru Reuters un oficial al pompierilor, fără a oferi mai multe detalii.

Aproape 100 de oameni au fost mutați în siguranță după ce o ploaie torențială a avariat o parte din azilul în care se aflau din Volos, a declarat un alt oficial al brigăzii de pompieri. Pe lângă casele oamenilor, și mașinile au fost purtate de ape până aproape de Marea Egee. Imaginile difuzate de televiziunea de stat ERT au arătat cum autoturismele din Volos, un oraș portuar din Golful Pagasetic, au fost înghițite de inundații.

Un alt bărbat a fost dat dispărut în Volos după ce mașina sa a fost măturată de ploaia de marți, a declarat purtătorul de cuvânt al pompierilor, Ioannis Artopoios, pentru televiziunea Skai. Fiul său a reușit să iasă din vehicul, dar tatăl a fost luat de ape, iar o operațiune de căutare este în curs de desfășurare.

„Este cea mai extremă vreme din punct de vedere al cantității de precipitații în 24 de ore de când se ține evidența în țară”, a declarat ministrul pentru criză climatică și protecție civilă, Vassilis Kikilias. Acesta le recomandă oamenilor să rămână în case.

Autoritățile au restricționat traficul în Volos și în zona muntoasă din apropiere, Pelion, unde furtuna a provocat întreruperi ale electricității. Serviciul meteo al Greciei a anunțat că aproximativ 110 locuitori și turiști din satul de coastă Agios Ioannis din estul Pelionului sunt blocați în timp ce furtuna Daniel a măturat regiunea. În 2017, inundațiile din Grecia au ucis 25 de persoane și au lăsat sute de oameni fără adăpost.

Citește și: Cod roşu de inundaţii. Lista zonelor afectate de inundaţiile iminente