Inundaţii în Japonia soldate cu cel puţin 25 de morţi

Bilanțul inundațiilor produse săptămâna trecută în sud-vestul Japoniei a crescut la 25 de morți, a anunțat marți guvernul, în timp ce echipele de salvatori continuă să caute persoanele date dispărute.

11 iul. 2017, 07:07
Inundaţii în Japonia soldate cu cel puţin 25 de morţi

Kyushu, cea mai sudică insulă dintre cele patru cele mai mari ale arhipelagului japonez, situată la circa 900 km de Tokyo, s-a confruntat cu precipitații de o amploare fără precedent și inundațiile de amploare au provocat distrugerea unor drumuri, locuințe și școli.

Mii de persoane au fost evacuate în spații instalate în sălile de sport ale școlilor și clădirilor publice, dar numeroși oameni sunt încă blocați din cauza apei și a noroiului.

În total au murit 25 de persoane, iar 25 sunt date dispărute, a precizat marți purtătorul de cuvânt al guvernului, Yoshihide Suga. Circa 12.000 de salvatori fac „tot posibilul” pentru a-i căuta pe supraviețuitori și a degaja trunchiurile de arbori doborâți care le afectează deplasarea, a adăugat el, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Inundaţii catastrofale în China soldate cu cel puţin 60 de morţi. 1,6 milioane de oameni au fost strămutaţi

Responsabilii din regiune estimau la circa 150 luni seară numărul persoanelor izolate de lume în prefecturile cele mai afectate, Fukuoka și Oita.

Prim-ministrul Shinzo Abe, aflat în turneu în Europa unde la participat la summitul G20 din Germania, a anulat o vizită în Estonia, țară care deține de la 1 iulie președinția semestrială a Uniunii Europene, pentru a reveni la Tokyo marți după-amiază. Shinzo Abe se va deplasa în prefecturile Fukuoka și Oita miercuri, a explicat Suga.

Agenția meteorologică japoneză prognozează în continuare ploi puternice în regiune.