Inundaţii în patru judeţe. Sute de gospodării afectate în Vrancea, Vaslui, Ialomiţa şi Braşov VIDEO

Ploile torenţiale şi inundaţiile continuă să-i ţină pe oameni în teroare. În Vrancea, Vaslui şi Ialomiţa, localnicii au trăit clipe de coşmar după ce puhoaiele de apă le-au intrat încasă şi au încercat să salveze ce se mai putea. Şi la Braşov, după o rupere de nori, zeci de case au fost inundate, iar oamenii au făcut o noapte albă.

RomaniaTV.net
31 mai 2012, 05:33
Inundaţii în patru judeţe. Sute de gospodării afectate în Vrancea, Vaslui, Ialomiţa şi Braşov VIDEO

După o ploaie cu grindină care a durat o oră, la Hoghiz, în judeţul Braşov, pârâurile s-au umflat, iar apele vijelioase au inundat în câteva minute 40 de case. „Un dezastru, aşa ceva nu am văzut, era un nor. După aceea a venit gheaţa”, spune un localnic.

Şi în judeţul Vrancea, la Măicăneşti, oamenii sunt în alertă. Râul Râmnic a depăşit cotele de inundaţii, iar apa ameninţă să le intre în case. Sătenii au sărit şi i-au ajutat pe pompieri să consolideze digurile. Chiar şi aşa, apele s-au infiltrat în două porţiuni din dig. Locuitorii din Măicăneşti au mai trecut prin inundaţii şi anii trecuţi. „A mai trecut o dată. A fost urât, ne-a intrat in casă şi acum le am urcate sus”, spune o femeie.

Şi la Vaslui, străzile au fost acoperite de apă, după o ploaie torenţială. Canalizările din oraş nu au mai făcut faţă, iar apa a ajuns şi în unele case. Vijeliile au lăsat mii de oameni din oraşul Vaslui şi în beznă, după ce un cablu de la reţeaua de electricitate s-a rupt. Iar în localitatea Puşcaş, o casă a luat foc din cauza unui fulger. Din fericire, nu era locuită.

În Ialomiţa, în localitatea Mărculeşti, sătenii au cerut ajutorul pompierilor pentru a evacua apa din gospodării. În schimb, recolta este grav afectată. „Grădina este compromisă definitiv, ce să mai plantăm la 1 iunie, nu mai avem. Puişorii mai micuţi i-a luat apa, au murit”, şi-a evaluat o femeie situaţia din gospodărie. Ploile din ultimele zile au inundat zeci de gospodarii în judeţ.