Inundaţii în Suceava, după o rupere de nori: Zeci de case umplute cu apă, culturi compromise VIDEO

Deja au fost inundaţii în mai multe localităţi din Suceava. În doar 20 de minute, după o rupere de nori, oamenii din comuna Râşca s-au trezit cu apa de jumătate de metru în grădini, iar mai multe case au fost inundate. Şi în Vatra Moldoviţei a plouat torenţial. Chemaţi să îi ajute pe oameni, pompierii au rămas împotmoliţi tocmai pe drumul de acces, care a fost acoperit de apă.

RomaniaTV.net
05 iun. 2012, 05:24
Inundaţii în Suceava, după o rupere de nori: Zeci de case umplute cu apă, culturi compromise VIDEO

În urma ploilor torenţiale, cele două pârâuri din Râşca s-au umflat, iar localnicii s-au trezit cu apa în curţi. În câteva minute au fost inundate mai multe gospodării, peste 10 hectare de culturi agricole, iar terasamentul unui drum a fost rupt de ape.
Oamenii spun că într-un sfert de oră apa a ajuns până la genunchi în curţi, iar grădinile au fost compromise.

Pompierii au intervenit şi au stat aproape toată noaptea să scoată apa din gospodării.

„ISU Suceava a acţionat cu trei autospeciale şi şase motopompe. În şapte gospodării pentrut evacuarea apelor atât din subsoluri, cât şi a celor care afectau clădiile”, a declarat Ciprian Brustureanu, de la ISU Suceava.

Şi oamenii din Vatra Moldoviţei au avut o noapte albă, după ce pârâul din sat s-a revărsat din cauza ploilor. Câteva case şi mai multe grădini au fost inundate. În drum spre comună, pompierii au rămas blocaţi pe unul din drumurile inundate şi au fost ajutaţi de oamenii din sat să iasă din nămol şi să ajungă la casele afectate.