Inundaţii în Vietnam: Cel puţin nouă persoane au murit

Nouă persoane au decedat, iar alte două sunt date dispărute după inundațiile care au afectat în weekend nordul Vietnamului, au anunțat luni autoritățile.

10 iul. 2017, 05:38
Inundaţii în Vietnam: Cel puţin nouă persoane au murit

Victimele, printre care se numără un cuplu și cei doi copii ai săi, cu vârste de patru și respectiv opt ani, au fost luate de ape în timp ce se aflau în mașini și încercau să traverseze un pod din provincia Thai Nguyen, potrivit Comitetului central director pentru dezastre naturale.

Trupurile victimelor și mașina în care se aflau au fost descoperite după ce autoritățile au trimis 127 de soldați și polițiști pentru a lua parte la operațiunile de salvare.

În regiunea afectată a plouat torențial, cantitățile de apă fiind estimate la 60-120 de milimetri pe parcursul weekendului, precizează sursa citată, potrivit Agerpres.

În provincia Ha Giang, cel mai slab populată și totodată cea mai săracă din Vietnam, au căzut cantități de precipitații de 248 milimetri.

Inundațiile și alunecările de teren au afectat 80 de case, aproape 300 de hectare de orezării și au perturbat traficul în cea mai mare parte a regiunii, a mai informat Comitetul.