TURIŞTI ROMÂNI blocaţi în Bulgaria, din cauza INUNDAŢIILOR DEVASTATOARE. Autorităţile iau MĂSURI DE URGENŢĂ

O mie de români sunt prinşi în iadul inundaţiilor pe litoralul bulgăresc. La Albena s-au făcut evacuări cu armata, ca la război. Oameni disperaţi în hoteluri, cu apa până la genunchi, şi maşini distruse de ape sunt imaginile vacanţei transformate peste noapte intr-un coşmar. Situaţia este cu atât mai critică, cu cât mâlul a ajuns să aibă un metru înălţime, iar un hotel este în pericol să se prăbuşească. 14 persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor puternice de pe litoral. În Bulgaria, de trei săptămâni ploile nu mai contenesc.

21 iun. 2014, 07:35
TURIŞTI ROMÂNI blocaţi în Bulgaria, din cauza INUNDAŢIILOR DEVASTATOARE. Autorităţile iau MĂSURI DE URGENŢĂ

Străzile din staţiunea Albena, Bulgaria, una dintre destinaţiile preferate de români de pe litoralul bulgăresc, au devenit adevărate lacuri. Mai mulţi turişti români, prinşi în mijlocul apelor în staţiunea bulgărească, au surprins imagini dramatice. Maşinile lor sunt sub apele care ajung şi la aproape un metru înălţime, chiar în faţa hotelului unde sunt cazaţi.

Situaţia este de-a dreptul dramatică în Albena, unde a plouat într-o zi cât în patru luni. 1.200 de turişti, majoritatea ruşi şi britanici, au fost evacuaţi din calea apelor cu ajutorul camioanelor şi elicopterelor. Cel puţin şase hoteluri au fost inundate.

În sudul staţiunii, o parte din plajă s-a surpat, la fel şi strada care face legătura dintre aceasta şi hotelurile din zonă.

Imaginile din zona oraşului Varna, cel mai afectat de pe urma inundaţiilor, sunt de coşmar. Apa, care a ajuns în unele zone chiar şi la un metru adâncime, a măturat străzile oraşului. Maşinile au plutit ca bărcile, iar vântul puternic a doborât la pământ mai mulţi copaci. În urma acestei catastrofe, curentul electric şi telecomunicaţiile au fost întrerupte.

Sute de oameni au rămas sinistraţi, iar guvernul a trimis armata pentru a-i ajuta. În ultimele zile, întreaga ţară a fost lovită de furtuni violente, însoţite de ploi torenţiale şi grindină, iar meteorologii nu întrevăd nicio îmbunătăţire în zilele următoare. În memoria celor care şi-au pierdut viaţa în inundaţii, guvernul bulgar a decretat o zi de doliu naţional pe 23 iunie.

Guvernul României intervine în sprijinul românilor blocaţi la Albena, din cauza inundaţiilor din Bulgaria

La solicitarea lui Victor Ponta, cu implicarea directă a Departamentului de intervenţii în situaţii de urgenţă coordonat de Raed Arafat, se va constitui, la nivelul Ministerului Afacerilor Externe şi al Ministerului Afacerilor Interne, un grup de lucru care să gestioneze de urgenţă situaţia în care se află românii blocaţi în staţiunea bulgară Albena, în urma inundaţiilor din Bulgaria din ultima zi.

Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism, Florin Jianu, se deplăsează de urgenţă la faţa locului, pentru evaluarea situaţiei şi pentru prime decizii. Grupul de lucru va lua legătura cu autorităţile bulgare, va menţine o echipă la faţa locului, va lua legătura cu românii aflaţi în situaţii dificile şi va face tot ce este necesar pentru repatrierea acestora în bune condiţii.

Autorităţile bulgare au pus deja la dispoziţie informaţii şi cooperează cu autorităţile româneşti pentru asigurarea unor condiţii decente pentru cei afectaţi.

CITEŞTE ŞI: Imagini apocaliptice pe LITORAL. Plajele din Mamaia şi Jupiter, devastate de ape

Fenomene extreme şi în Turcia. O tornadă extrem de spectaculoasă, urmată de grindină, s-a format în largul Istanbulului. Fenomenul, filmat de cameramani amatori, a stârnit panică în rândul locuitorilor. Mai multe mașini au fost răsturnate, iar copacii au fost smulși din rădăcini.