Inundaţiile ajung şi în Croaţia. Autorităţile au emis ALERTĂ ROŞIE pentru estul ţării

Nivelul apelor Dunării în oraşul Vukovar din estul Croaţiei a atins 6,60 m miercuri la ora 10:00, iar autorităţile croate au decis instituirea alertei roşii de-a lungul fluviului, informează agenţia croată de presă Hina.

RomaniaTV.net
12 iun. 2013, 12:07
Inundaţiile ajung şi în Croaţia. Autorităţile au emis ALERTĂ ROŞIE pentru estul ţării

„Deşi nivelul apei nu a trecut de nivelul de alertă roşie, 6,80 m, date fiind circumstanţele extraordinare, s-a decis instituirea alertei roşii”, a declarat Hina Mario Spajic, şeful echipei de apărare împotriva inundaţiilor pe râul Vuka din Vukovar.

Acesta a confirmat că nivelul Dunării creşte cu 1,5 cm pe oră, dar a precizat că probabil nivelul maxim de viitură care se îndreaptă spre Vukovar va fi unul mai redus decât cota maximă istorică de 7,20 m.

Veterani croaţi din Zagreb s-au mobilizat şi au pregătit saci cu nisip în aşteptarea viiturii care se îndreaptă spre Vukovar, după ce a provocat inundaţii în mare parte din Europa centrală.

Primarul oraşului croat, Zeljko Sabo, i-a vizitat pe veteranii angajaţi în lucrările de asigurare a protecţiei împotriva inundaţiilor şi le-a mulţumit pentru eforturi, mai notează agenţia citată.

În ultima săptămână, inundaţiile au făcut ravagii în Europa Centrală, cele mai afectate fiind Germania, Austria, Cehia şi Ungaria.