Inundaţiile din Belgia, mană cerească pentru hoţii români: „Fură orice poate aduce câţiva bani „

Mai mulţi români au fost surprinşi în timp ce furau din casele distruse de viituri, într-o regiune din Belgia. Localnicii povestesc faptul că aceştia fură orice aduce câţiva bani, inclusiv electrocasnice şi mobilă. Primarul a cerut ajutorul armatei.

23 iul. 2021, 13:15
Inundaţiile din Belgia, mană cerească pentru hoţii români: „Fură orice poate aduce câţiva bani „
Inundaţiile din Belgia, mană cerească pentru hoţii români: "Fură orice poate aduce câţiva bani "

Inundaţiile din Belgia, mană cerească pentru hoţii români. Regiunea Valonia a fost puternic afectată de viituri, iar unii localnci au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele, Acest lucru a reprezentat o bucurie pentru hoţii români, care au început să fure orice poate aduce câţiva bani.

Inundaţiile din Belgia, mană cerească pentru hoţii români

Citeşte şi Inundaţii devastatoare în Germania şi Belgia din cauza vremii extreme. Peste 100 de oameni au murit. Imaginile dezastrului! VIDEO

Hoţii români şi bulgari au profitat de necazul victimelor inundaţiilor şi au început să fure tot ce le ieşea în cale.

„Metal, bijuterii… Fură orice poate aduce câțiva bani”, spune un locuitor din Esneux.

O altă persoană povesteşte că i-a văzut pe hoți furând în timpul zilei.

„Vin cu mașinile cu plăcuțe de înmatriculare românești sau bulgare. Au plecat cu mașina de spălat, uscătorul de rufe și două congelatoare. Și când am vrut să fac o poză cu mașina, au dispărut brusc.

Nu putem face nimic în acest sens oricum. Cu greu putem cere Armatei să treacă pe aici la fiecare cinci minute”, spune locatarul.

Primarul Laura Iker a cerut intervenția armatei, iar 80 de ofițer federali vor începe să păzească zonele afectate de viituri.

Inundaţii devastatoare în Belgia. Mii de oameni, afectaţi din cauza vremii extreme

În Belgia, cel puţin 12 persoane şi-au pierdut viaţa, iar cinci sunt date dispărute, intemperiile afectând în principal sudul şi estul ţării. Valonia, regiunea francofonă din sudul Belgiei, este deosebit de afectată, peste 21.000 de persoane rămânând fără electricitate.

Imagini dramatice au fost surprinse în oraşul belgian Verviers, unde mai multe maşini au fost luate de apele revărsate pe străzi.

Locuitorii din Liege, al treilea cel mai mare oraş din Belgia, au fost somaţi să-şi evacueze locuinţele din cauza inundaţiilor. Autorităţile le-au transmis celor care nu se pot muta de urgenţă să se refugieze la etajele superioare ale locuinţelor.

Râul Meuse ar putea ieşi din matcă, după ce nivelul apelor a crescut alarmant. Oficialii belgieni au avertizat că un baraj din zonă ar putea ceda şi i-au îndemnat pe localnici să-şi ajute semenii în această situaţie excepţională.

„Situaţia de criză este excepţională, iar solidaritatea trebuie să predomine”, a transmis un oficial belgian, conform BBC.

Citeşte şi EXCLUSIV | Imaginile catastrofei provocate de inundaţii în Germania. Trimisul special România TV, în oraşul cel mai afectat de calamităţi. „E ca la război. Intervine armata cu tancuri. Autostrada s-a transformat într-un lac”