Inundaţiile din Thailanda vor ridica preţurile PC-urilor

Inundatiile din Thailanda lovesc producătorii de hard disk-uri (HDD) şi ar putea ridica semnificativ preţurile acestor compente, lucru care se va reflecta în costurile PC-urilor, informează The Guardian.

RomaniaTV.net
30 nov. 2011, 12:43
Inundaţiile din Thailanda vor ridica preţurile PC-urilor

Thailanda este cel mai mare producător mondial de hard-disk-uri cu peste 60 de fabrici, iar în acest trimestru va fi onorată doar două treimi din comanda producătorilor de computere, iar deficitul ar putea continua şi în 2012.

Preţul hard disk-urilor a început deja să crească, iar producătorii de PC-uri au anunţat majorări de preţuri. Reprezentanţii Acer au comunicat că vor creşte preturile computerelor cu 2-3%, iar Asus şi Dell iau în considerare o majorare de preţ.

Un hard disk de 500 GB înainte de inundaţii costa 45-50 dolari, iar acum preţul a urcat la 60 de dolari şi se aşeaptă să ajungă la 70 luna viitore.

Segate, cel mai mare producător de HDD-uri şi a micşorat ţinta de producţie pentru acest trimestru de la 45 la 41 de milioane de dispozitive. Segate are o cotă de piaţă de 34%, iar toate hard disk-urile sunt produse în Thailanda.