Inundaţiile fac prăpăd şi în Europa: Opt ţări sunt afectate. Cinci persoane au murit VIDEO

Inundaţiile nu au lovit doar România, ci şi alte ţări europene. Viiturile au făcut prăpăd în opt state din vestul, centrul şi sudul continentului. Cel puţin 5 persoane au murit în urma inundaţiilor puternice.

RomaniaTV.net
30 iul. 2014, 16:27
Inundaţiile fac prăpăd şi în Europa: Opt ţări sunt afectate. Cinci persoane au murit VIDEO

În vestul Germaniei, a plouat într-o zi cât într-o lună, iar subsolul caselor au devenit adevărate piscine. Şoferii au fost nevoiţi să-şi abandoneze maşinile în mijlocul apelor, ca să se salveze. Viiturile au făcut până acum cel puţin trei morţi şi au dus la anularea a cel puţin 100 de curse aeriene. În unele zone, nivelul apei a depăşit un metru şi jumătate, iar autorităţile au evacuat localnicii.

În Itter, un sat de langa Bruxelles, viiturile au atins cinci metri înălţime. Maşinile au fost, pur şi simplu, luate de ape.

Puţin mai la sud, în Franţa, a fost iarnă în mijlocul verii. În Andon, un sat aflat la 50 de kilometri de Cannes, străzile au fost acoperite de un strat alb de grindină, după o furtună violentă care a durat mai puţin de o oră. Aşa că, în plină vară, locuitorii au fost nevoiţi să scoată lopeţile şi plugurile ca să cureţe străzile.

Şi vecinii noştri sunt sub ape. În Bulgaria, inundaţiile au făcut cel puţin două victime şi au distrus zeci de case, iar în Ungaria au fost emis cod portocaliu de ploi abundente pentru sud-vestul ţării. De altfel, MAE a emis o avertizare de călătorie pentru românii care vor să meargă în Ungaria. Inundaţiile afectează şi alte ţări precum Croaţia, Slovenia şi Elveţia.