Învaţă propoziţiile care îţi vor face copilul să nu mai insiste

Iata o scena foarte familiara tuturor: esti in magazin cand copilul tau vede ceva pe raftul cu dulciuri si atunci incepe razboiul: „Mami pot sa iau asta?” te intreaba destul de linistit.

RomaniaTV.net
13 aug. 2015, 10:31
Învaţă propoziţiile care îţi vor face copilul să nu mai insiste

„Nu, puiule”, ii raspunzi calm. „Dar mami, nu am asa ceva acasa”, continua sa iti spuna iar tu ii raspunzi din nou cu calm: „Avem destule dulciuri acasa”.

Imediat vine si replica „Dar nu am acest dulce acasa”. Tu incerci sa fii ferma si ii spui hotarata „Am spus nu!”.

Pentru ca vede ca nu reuseste sa te convinga cu vorbele, il vezi dintr-o data cum se inroseste la fata si cum ies o multime de vorbe pe gurita despre nedreptate si rautate.

Apoi, ca sa fie totul cat mai convingator, incepe sa planga si sa iti spuna in continuare cat esti de nedreapta si printre suspine trage si cate o gura zdravana de aer.

Asa ca, de cele mai multe ori tu cedezi si ii spui sa puna dulcele in cos, insa nu il va manca decat dupa masa. O data cu aceasta declaratie apare si dorinta copilului de a lua doar o gurita in masina iar tu ii vei spune, deja exasperata de acum, ca o sa vedeti cand ajungeti in masina.

Asa ca pe fata copilului se instaleaza imediat un zambet larg avand in vedere ca in mai putin de 2 minute a obtinut ceea ce isi dorea.

Asta este cu siguranta o batalie pierduta pentru patinti insa exista cateva trucuri care te pot ajuta sa depasesti un astfel de moment si chiar sa iesi invingatoare.

Continuarea pe Unica.ro.