Învăţătoarea care a atacat copiii de 6 ani cu spray paralizant, sub control judiciar: „Erau obraznici”

Învățătoarea din Satu Mare care a atacat copiii de 6 ani cu spray paralizant a fost plasată sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Ea a declarat că a atacat elevii pentru că erau obraznici şi deranjau ora. Femeia a fost dată deja afară din funcţie, iar pentru fapta sa riscă 7 ani de închisoare.

RomaniaTV.net
13 sept. 2019, 15:14
Învăţătoarea care a atacat copiii de 6 ani cu spray paralizant, sub control judiciar: „Erau obraznici”

Învățătoarea din Satu Mare care a golit un spray lacrimogen în sala de clasă cu elevi de 6 și 7 ani a fost eliberată din arest vineri dimineaţă şi va fi cercetată sub control judiciar, pentru următoarele 60 de zile.

Între timp, i-a fost desfăcut contractul de muncă, şi anchetatorii au aflat cum s-a petrecut scena respectivă. Copiii ar fi fost agitați pentru că unul dintre ei voia la toaletă, iar femeia de 43 de ani l-a refuzat și a crezut că îi potolește pe cei mici cu sprayul lacrimogen. Doi copii au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Învăţătoarea Luminiţa Farcău preda la şcoala din localitatea Săltau, judeţul Satu Mare de doar trei zile. Era suplinitoare şi avea un contract de muncă încheiat pe o perioadă determinată de un an.

În timpul orei, un băiat de şapte ani i-ar fi cerut permisiunea să meargă la toaletă, dar cum ea l-a refuzat, cel mic a început să se agite, iar ceilalţi elevi au făcut zarvă.

Acela a fost momentul când învăţătoarea a scos din geanta spray-ul lacrimogen şi a pulverizat conţinutul flaconului înspre copii.