Învăţătoarea care i-a LIPIT gura unui ELEV cu Sindrom Down poate fi exclusă din învăţământ

Învăţătoarea din Bucureşti, acuzată că ar fi bătut un copil şi i-a lipit scotch la gură şi-ar putea pierde dreptul de a mai preda.

RomaniaTV.net
18 dec. 2012, 10:32
Învăţătoarea care i-a LIPIT gura unui ELEV cu Sindrom Down poate fi exclusă din învăţământ

Decizia va fi luată după ancheta consiliului de administraţie al şcolii. Ancheta va fi supravegheată atât de inspectoratul şcolar cât şi de ministerul educaţiei.

Mihai are 8 ani şi de mic a fost diagnosticat cu Sindromul Down. Mama lui a descoperit cu groază că băieţelul era traumatizat de învăţătoare.

Băiatul a fost tratat diferit încă de la început. Tot timpul lui Mihai îi spune: te duc la şcoala de corecţie, te duc la şcoala specială până într-un punct am înţeles, dar din moment ce a început să-l agreseze fizic, asta n-am mai înţeles”, a dezvăluit mama copilului.

„Reprosul major pe care i-l fac invatatoarei, dacă este corectă informaţia pe care am văzut că s-a comportat într-o maniera aboslut inacceptabilă petru un dascăl, atunci trebuie să-şi primescă sancţiunea de rigoare”, a afirmat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Dacă învăţătoarea va suporta consecinţele, sancţiunea poate merge până la excluderea din învăţământ.

Învăţătoarea este pensionară de doi ani, însă din cauza lipsei de personal a fost reangajată.

Învăţătoarea va fi anchetată pentru ce i-a făcut copilului.