Învăţătoarea care-şi teroriza elevii nu va mai preda. Andronescu: Nu va mai intra niciodată în clasă

Învăţătoarea de la Liceul "Nicolae Iorga", care şi-a terorizat elevii, nu va mai avea voie să se întoarcă la catedră. Anunţul a fost făcut la România TV, de ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, imediat după ce comisia de disciplină din şcoală anunţase un alt verdict: reducerea salariului cu 15% pe o perioadă de 6 luni.

RomaniaTV.net
09 nov. 2012, 12:42
Învăţătoarea care-şi teroriza elevii nu va mai preda. Andronescu: Nu va mai intra niciodată în clasă

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, vineri, la România TV, că s-a decis ca Veronica Bereandă să nu mai predea.

Doamna învăţătoare nu va mai intra niciodată la clasă. Am discutat cu inspectorul general şi de luni, va fi o nouă învăţătoare”, a spus Andronescu, precizând că aceasta este o pedeapsă suplimentară faţă de cea decisă de consiliul de administraţie de la „Nicolae Iorga”.

Andronescu a arătat că decizia consiliului este totuşi una corectă. „Acelea erau pedepsele pe care consiliul de administraţie le putea da„.

Ecaterina Andronescu a spus că Ministerul Educaţiei va avea o atitudine severă faţă de asemenea încălcări ale regulamentelor şcolare. Pe de altă parte, există şi cazuri în care profesori au avut parte de reclamaţii nejustificate din partea unor părinţi, Andronescu dând exemplul unui caz de la Sibiu.

Avocatul părinţilor care au reclamat comportamentul lui Bereandă, Meda Tocaciu, s-a arătat nemulţumită de decizia luată de colegii învăţătoarei, anunţând că va fi depusă plângere penală.

După cum am previzionat, nu se dorea să se facă dreptate. Luni o vom acţiona în penal. Eu le-am spus de la bun început părinţilor să ia în calcul varianta cea mai puţin favorabilă deoarece colegii dumneaei au luat această decizie„, a spus Tocaciu referitor la decizia conducerii liceului.

În ceea ce priveşte anunţul ministrului Educaţiei, Tocaciu a afirmat că aşteaptă ca acest anunţ să fie pus în aplicare înainte ca părinţii să decidă dacă renunţă sau nu la plângerea penală. „Ne rezervăm dreptul de a fi reticenţi la orice declaraţie verbală”, a spus Tocaciu, precizând că, până acum, 14 părinţi au depus cerere de retragere a copiiilor lor din clasa lui Bereandă.

Una dintre cele mai bine cotate învăţătoare din Bucureşti, Veronica Bereanda, a fost protagonista unui scandal fără precedent. Părinţii copiilor au publicat pe internet un filmuleţ în care care dascălul îşi jigneşte elevii. Ba chiar mai mult, unul dintre copii şi-a şocat părinţii, susţinând că se va sinucide din cauza învăţătoarei.

„Băiatul plângea de fiecare dată când îl luam de la şcoală. Îmi spunea că este jignit permanent, el şi colegii lui, şi că de frica ei nu vrea să mai trăiască şi că se sinucide. Eu, ca părinte, am încremenit când mi-am auzit copilul spunând asta”, a declarat mămica unui elev pentru CanCan.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Muncipiului Bucureşti s-au autosesizat în acest caz şi au luat legătura cu cei din conducerea liceului.