Învăţătoarea-criminală îşi regretă fapta. Avocata: Scena crimei a durat 20 de minute

Avocata învăţătoarei acuzate că şi-a omorât mama cu 170 de lovituri de cuţit spune că femeia regretă fapta şi se gândeşte numai la fiica ei în vârstă de şapte ani, elevă în clasa I la unitatea de învăţământ unde ea preda, şi susţine că incidentul s-a petrecut din cauză că mama sa o provoca permanent, scrie Mediafax.

RomaniaTV.net
05 iun. 2012, 20:00
Învăţătoarea-criminală îşi regretă fapta. Avocata: Scena crimei a durat 20 de minute

Potrivit avocatei Andreea Pana, este un caz inedit care nu a mai existat până astăzi în justiţia românească, iar recursul formulat la decizia de arestare preventiva pentru 29 de zile a fost depus la dorinţa învăţătoarei, care speră să beneficieze de circumstanţe atenuante.

„Femeia mi-a spus că şi-a omorât mama pe fondul unor neînţelegeri persistente şi a climatului familial în care trăia. Spune că mama sa nu i-a dat suma de aproximativ 450 de milioane de lei vechi, bani care se aflau într-un cont la bancă şi care îi aparţineau clientei mele. Este o persoană introvertită, nu avea cui să-şi spună supărările, soţul lucra noaptea la o hidrocentrală, nu îi oferea tandreţe.(…) Este în stare de şoc, regretă şi se gândeşte numai la fiica ei. Spune că tragedia a avut loc din cauza mamei sale, care a provocat-o permanent„, a declarat Andreea Pana, avocata învăţătoarei.

Potrivit acesteia, clienta sa este o persoană foarte inteligentă, care „ajunsese la capătul răbdării”.

Ea a mai spus că femeia şi-a lovit cu cuţitul mama, scena crimei durând aproximativ 20 de minute.

Ulterior, învăţătoarea şi-a lăsat victima pe un scaun, încă în viaţă, şi s-a dus să cumpere medicamente soacrei sale, iar la întoarce a sunat la 112 pentru a anunţa că şi-a găsit mama moartă, a mai spus avocata învăţătoarei.

Elena Mirela Marinescu, în vârstă de 37 de ani, învăţătoare la clasa a IV-a C a Şcolii Generale nr. 4 din Curtea de Argeş, a fost arestată preventiv, sâmbătă seară, fiind acuzată că şi-a ucis mama cu 170 de lovituri de cuţit. Învăţătoarea a predat timp de 14 ani la Şcoala Generala nr. 4 Mircea cel Bătrân din Curtea de Argeş, este căsaăorită şi are un copil de şapte ani care, este în clasa I la aceeaşi unitate de învăţământ.

Primele date ale anchetei arătau că învăţătoarea Elena Mirela Marinescu nu avea din anul 2010 avizul psihologic.

Inspectorul şcolar general al ISJ Argeş spunea că dacă învăţătoarea a predat fără să aibă aviz psihologic atunci directorul şcolii este răspunzător de acest lucru.

Directorul şcolii din Curtea de Argeş unde preda învăţătoarea acuzată că şi-a ucis mama cu 170 de lovituri de cuţit a anunţat, marţi, că-şi va da demisia din funcţie de la 1 iulie, după încheierea testelor naţionale, asumându-şi greşeala de a nu duce cadrele didactice la verificarea psihologică.