Învăţătoarea din Caracal, Cristiana Anghel, vrea să intre din nou în greva foamei

Cristiana Anghel, în vârstă de 53 de ani, vrea să intre din nou în greva foamei pentru a atrage atenţia Comisiei Europene. Învăţătoarea din Caracal a precizat protestul ei este pe o perioadă limitată, până în 29 iulie.

RomaniaTV.net
16 iul. 2012, 15:37
Învăţătoarea din Caracal, Cristiana Anghel, vrea să intre din nou în greva foamei

Cristiana Anghel este învăţătoarea care a mai fost în greva foamei timp de 70 de zile, iar acum este hotărâtă să intre din nou în grevă ca o reacţie la critica oficialilor europeni faţă de situaţia din România, potrivit jurnalul.ro

Învăţătoarea a mai protestat în 2010 după ce salariul i-a fost micşorat cu 25 %. După o lună, i s-a făcut rău la domiciliul său şi a fost dusă de urgenţă cu ambulanţa la Spitalul Caracal. Deşi medicii erau îngrijoraţi de starea ei de sătătate, cadrul didactic a refuzat în primă fază alimentarea şi tratamentul. Ea a fost convinsă de directorul Spitalului Caracal, Octavian Popescu, şi de primarul din Caracal, Gheorghe Anghel, să accepte tratamentul.

“Voi bea doar cafea cu zahăr, şi apă, atât! Refuz orice fel de alimentaţie. Domnul primar mi-a promis că îmi pot explica punctul de vedere în şedinţa consiliului local ce va avea loc pe 30 septembrie. Eu ştiu că toate legile sunt obligatorii. De ce trebuie să mă supun legii privind micşorarea salariilor cu 25% când legea 221/2008, privind mărirea salariilor nu a fost pusă în aplicare? Nu am nimic împotrivă ca salariile să fie micşorate, dar cum s-a aplicat această lege, să se aplice şi cea de mărire”, susţinea învăţătoarea.

După 70 de zile de greva foamei, învăţătoarea Cristiana Anghel a decis să renunţe la protest.