Învăţătorul care îşi duce elevii cu maşina la şcoală, decorat de preşedintele Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretul de decorare a învăţătorului Acxente Leucian de la Şcoala Primară Bulzeştii de Sus, judeţul Hunedoara.

RomaniaTV.net
25 nov. 2014, 13:47
Învăţătorul care îşi duce elevii cu maşina la şcoală, decorat de preşedintele Băsescu

„În semn de înaltă apreciere pentru întreaga sa carieră închinată şcolii româneşti, pentru dăruirea cu totul excepţională de care a dat dovadă în susţinerea actului de educaţie la nivel preuniversitar, domnul preşedinte Traian Băsescu a conferit Ordinul ‘Meritul pentru Învăţământ’ în grad de Cavaler domnului Acxente Leucian”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Decorarea a fost făcută la propunerea consilierului de stat Gheorghe Angelescu, şef al Cancelariei Ordinelor a Administraţiei Prezidenţiale, se mai precizează în comunicat.

De doi ani, Acxente Leucian din comuna Bulzeşti, judeţul Hunedoara, este şi dascăl, dar şi şofer pentru patru elevi pe care îi aduce mereu la şcoală, potrivit România TV. „Efectiv nu au cu ce să vină la şcoală şi tot venind cu maşina, am zis că este bine, de comun acord cu părinţii, să îi aduc şi pe ei la şcoală. Nu există alt mijloc de transport spre şcoală„, a spus învăţătorul Acxente Leucian.

Dascălul îi lasă pe copii la şosea, unde îi aşteaptă părinţii.

Pentru că doar patru copii din toate cele nouă sate ale comunei Bulzeşti mai sunt înscrişi în ciclul primar, şcoala nu a beneficiat de un microbuz şcolar.