Învăţătorul din Iaşi care a corectat greşit tema unui elev a fost găsit vinovat de comisia de evaluare

Învățătorul din Iaşi care a corectat greșit tema unui copil a fost găsit vinovat în urma evaluării efectuate de Consiliul de Administrație al școlii la care predă. Sancțiunea primită în urma cercetărilor realizate de reprezentanţii Colegiului Naţional "Mihai Eminescu" din Iaşi este o observație scrisă, potrivit radioiasi.ro.

RomaniaTV.net
12 mart. 2019, 13:57
Învăţătorul din Iaşi care a corectat greşit tema unui elev a fost găsit vinovat de comisia de evaluare

Investigaţia nu a relevat că învăţătorul ar fi „corectat” greşit din neştiinţă, ci doar că ar fi aplicat corectura de la un alt exerciţiu, fără a fi atent la tema pe care o realizase, de fapt, copilul.

„În urma cercetării efectuate de către membrii comisiei, numite prin decizia Consiliului de Administraţie, s-a stabilit că a fost vorba despre o confuzie pe care domnul învăţător a făcut-o între doi itemi pe care i-a corectat în lucrarea respectivă. Şi-a asumat greşeala, a recunoscut că a greşit făcând această confuzie între itemi, pe baza oboselii şi a faptului că a corectat foarte multe lucrări şi la un moment dat a făcut această confuzie. Şi-a asumat greşeala, pe care domnul învăţător o regretă, iar Consiliul de Administraţie şi-a însuşit punctul de vedere al domnului învăţător şi al comisiei şi s-a aplicat, conform legislaţiei actualei, sancţiunea de observaţie scrisă.”, a declarat directorul Colegiului „Mihai Eminescu” din Iaşi, Gabriela Săndulescu, pentru radioiasi.ro.