Invazie de melci în Argeş. Culturile sunt în pericol VIDEO

Comuna Schitu Goleşti din Argeş a fost invadată de melci, după scandalul cu mutarea cuibului de barză. Singura soluţie de stârpire a melcilor este o substanţă foarte scumpă care costă 930 de lei pentru un hectar.

RomaniaTV.net
13 mai 2015, 09:34
Invazie de melci în Argeş. Culturile sunt în pericol VIDEO

Disperare într-o comună din Argeş, unde culturile agricole au fost invadate de melci. Oamenii au încercat o mulţime de soluţii ca să îi stârpească, dar singura care funcţionează este foarte scumpă, costă 930 de lei pentru un hectar, potrivit România TV.

Grădinile din Schitu Goleşti sunt pline de melci, de câteva săptămâni. Oamenii au găsit şi o soluţie pentru combaterea melcilor, dar nu oricine şi-o permite. Costă peste 900 de lei pentru fiecare hectar.

 

Aici unde este şanţul ăsta vine o folie şi folia vine prinsă de gard. Aici rămâne un spaţiu gol, dai mereu cu granule„, a povestit un agricultor.

Autorităţile spun că nu îi pot ajuta pe oameni pentru că niciuna din culturile lor nu e subvenţionată. Oamenii se plâng că la toamnă nu vor mai culege nimic de pe câmp din cauza melcilor.