Invazie de păduchi în şcoli

Numărul cazurilor de pediculoză în şcolile din Capitală a fost de trei ori mai mare în învăţământul special faţă de învăţământul de masă, din cauza condiţiilor precare în multe dintre familiile acestor elevi, arată un raport al Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti. Şi în Mehedinţi o şcoală a fost închisă pentru dezinfecţie.

RomaniaTV.net
02 nov. 2011, 08:49
Invazie de păduchi în şcoli

O şcoală a fost închisă din cauza păduchilor. În judeţul Mehedinţi, aproape 150 de elevi au stat o zi acasă până când clădirea a fost dezinfectată. Autorităţile recunosc că este o situaţie pe care n-au mai întâlnit-o de foarte mulţi ani.

Păduchi au fost găsiţi şi într-o grădiniţă din Drobeta-Turnu-Severin, la doar câteva zile după începerea anului şcolar.

Şi în Bucureşti sunt probleme. Potrivit unei evaluări a Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti (DSP) în luna septembrie pe un număr de 200.313 de preşcolari şi elevi (90,29%) din creşe, grădiniţe, centre de plasament, şcoli din învăţământul de masă şi cel special pentru copii cu dizabilităţi mentale, auditive şi vizual, incidenţa infestării cu păduchi la elevii cu dizabilităţi mentale, auditive şi vizuale din învăţământul special a fost mai mare decât în învăţământul de masă, mai precis 3,83 la mie, faţă de 0,58 la mie, „consecutiv unor condiţii socio-familiale precare în multe din familiile acestor elevi”.

Indicele de parazitism prin pediculoză (în toate colectivităţile triate) este de 0,58 la mie, valoare uşor crescută faţă de cea consemnată la triajul efectuat după vacanţa de vară a anului şcolar trecut (0,27 la mie).