Inventatorii vaccinului anti-Covid de la Pfizer-BioNTech vin cu o veste uriaşă. Vaccinul împotriva cancerului ar putea fi disponibil până în 2030

Vaccinurile împotriva cancerului ar putea fi disponibile înainte de sfârșitul acestui deceniu, potrivit echipei, soț și soție, din spatele unuia dintre cele mai de succes vaccinuri Covid ale pandemiei.

17 oct. 2022, 15:33
Inventatorii vaccinului anti-Covid de la Pfizer-BioNTech vin cu o veste uriaşă. Vaccinul împotriva cancerului ar putea fi disponibil până în 2030

Uğur Şahin şi Özlem Türeci, co-fondatorii BioNTech, firma germană care a colaborat cu Pfizer pentru a produce un vaccin revoluţionar anti-Covid, cu ARNm, au declarat că au făcut progrese care le-au alimentat optimismul pentru ca vaccinurile împotriva cancerului să fie dezvoltate în următorii ani.

Vorbind la BBC cu Laura Kuenssberg, profesorul Türeci a descris modul în care tehnologia ARNm din inima vaccinului BioNTech împotriva coronavirusului ar putea fi reutilizată, astfel încât să stimuleze sistemul imunitar să atace celulele canceroase în loc să invadeze coronavirusurile.

Întrebat când vaccinurile împotriva cancerului bazate pe ARNm ar putea fi gata de utilizare la pacienți, prof. Sahin a spus că ar putea fi disponibile „înainte de 2030”, scrie The Guardian.

Citeşte şi Un tribunal din Italia a decis. Vaccinurile COVID vor fi analizate în laboratoare independente: „E o premieră!”

Un vaccin cu ARNm împotriva Covid funcționează prin transportul în organism a instrucțiunilor genetice pentru proteinele inofensive ale virusului Covid. Instrucțiunile sunt preluate de celulele care produc proteina spike, iar aceste proteine, sau antigene, sunt apoi folosite ca „afișe dorite” – spunându-le anticorpilor sistemului imunitar și altor apărări ce să caute și să atace.

Aceeași abordare poate fi aplicată pentru a pregăti sistemul imunitar să caute și să distrugă celulele canceroase, a spus Türeci, directorul medical al BioNTech. În loc să poarte cod care identifică virușii, vaccinul conține instrucțiuni genetice pentru antigenele canceroase – proteine ​​care studiază suprafețele celulelor tumorale.

BioNTech lucra la vaccinuri cu ARNm împotriva cancerului înainte de începutul pandemiei, dar firma s-a reprofilat să produce vaccinuri anti-Covid în fața urgenței globale. Firma are acum mai multe vaccinuri împotriva cancerului în studii clinice.

Citeşte şi Avocatul Gheorghe Piperea intervine în scandalul contractelor dubioase pentru achiziționarea de seruri COVID: „E o chestiune de ordin penal. Florin Cîțu și Ioana Mihăilă, principalii vinovați” | EXCLUSIV