Un tribunal din Italia a decis. Vaccinurile COVID vor fi analizate în laboratoare independente: „E o premieră!”

Judecătorii unui tribunal din Italia au stabilit ca serurile COVID, pe bază de ARN mesager (ARNm), să fie analizate într-un laborator de specialitate. 

30 iul. 2022, 15:46
Un tribunal din Italia a decis. Vaccinurile COVID vor fi analizate în laboratoare independente: „E o premieră!”

Avocatul unui client care a refuzat vaccinarea COVID a făcut anunțul. Tribunalul din Pesaro, de lângă San Marino, a însărcinat un expert să identifice conţinutul vaccinurilor anti-COVID produse de companiile americane Pfizer & BioNTech și Moderna. Aceste analize vor fi efectuate în septembrie 2022, a transmis avocata Nicoletta Morante.

Potrivit juristului, decizia instanței este „o premieră în Italia și probabil, în Europa”.

 

Reclamantul a fost șantajat. Dreptul la muncă i-a fost condiționat de administrarea serului COVID, de la companiile americane

 

Reclamantul este un bărbat de 50 de ani, care lucrează în domeniul educației. Autoritățile din Italia au obligat angajații din învățământ să se vaccineze cu serul COVID. În caz contrar, ar fi urmat să fie concediați.

Cadrul didactic a refuzat să se vaccineze pentru că nu are încredere în beneficiile promise de producători ale serurilor. În plus, acesta a avut deja COVID, deci are imunitate naturală.

În prezent, italianul în vârstă de 50 de ani se află sub sancțiuni administrative, a anunțat avocata sa.

 

Argumentele italianului sceptic cu privire la serurile COVID

 

Pe lângă faptul că cere să se stabilească dacă vaccinarea persoanelor vindecate de COVID satisface buna administrare a medicamentului, reclamantul vrea să ştie ce proteine sunt prezente în aceste vaccinuri şi dacă acestea din urmă conţin „excipienţi de uz non-uman sau periculoşi pentru sănătate”, notează presa internațională.

Pentru a-și întări punctul de vedere, avocatul și clientul au inclus în plângere opinia unui cercetător, prezentat ca fiind un virolog independent. Specialistul susține că vaccinurile ARNm nu îndeplinesc funcţia de protecţie pentru care sunt administrate. Mai precis, serurile „nu au conformaţia funcţională declarată”, iar răspunsul imunitar pe care îl generează „este ineficient”.

 

Controverse legate de vaccinurile COVID

 

Peste 12 miliarde de doze de vaccinuri anti-COVID au fost administrate la nivel mondial, până în prezent. 60% din populaţia Terrei a primit două doze de ser, potrivit datelor OMS.

De-a lungul crizei COVID, celebrele seruri au fost subiect de multiple controverse între cetățeni și inclusiv între specialiștii în sănătate. Suspiciunile s-au înmulțit după ce instituțiile internaționale au secretizat date esențiale despre vaccinuri, pentru o perioadă de câteva decenii, iar birocrații de la Bruxelles au început să fie acuzați de afaceri murdare cu vaccinuri.