Inventatorul danez care a ucis o jurnalistă suedeză spune că femeia a murit intoxicată cu monoxid de carbon

Inventatorul danez Peter Madsen a recunoscut în faţa autorităţilor că a tranşat corpul jurnalistei suedeze Kim Wall, contrazicându-şi astfel declaraţiile anterioare. Bărbatul are acum o altă versiune a poveştii şi susţine că ziarista s-a intoxicat cu monoxid de carbon.

31 oct. 2017, 09:25
Inventatorul danez care a ucis o jurnalistă suedeză spune că femeia a murit intoxicată cu monoxid de carbon

Inventatorul danez Peter Madsen a recunoscut în faţa autorităţilor că a tranşat corpul jurnalistei suedeze Kim Wall, contrazicându-şi astfel declaraţiile anterioare. Bărbatul are acum o altă versiune a poveştii şi susţine că ziarista s-a intoxicat cu monoxid de carbon, informează The Guardian.

 Poliţia daneză arat că Madsen şi-a schimbat acum povestea, dar încă susţine că Wall a murit într-un accident, în timp ce se afla la bordul submarinului său. În interogatoriul iniţial, Peter Madsen, principalul suspect în cazul crimei, a negat faptul că ar fi tranşat-o pe tânără şi a spus că a murit într-un accident, atunci când o trapă a căzut peste ea, potrivit Mediafax.

Acum, însă, bărbatul spune că jurnalista a murit intoxicată cu monoxid de carbon, în interiorul submarinului, atunci când el se afla pe punte. „Ulterior, Madsen a recunoscut că a tranşat-o şi i-a răspândit membrele în diferite zone ale Golfului Koge”, în apropiere de Copenhaga.

Citeşte şi Inventatorul Peter Madsen a recunoscut că a dezmembrat corpul unei jurnaliste. Danezul neagă însă că ar fi ucis-o

Wall, colaboratoare a The Guardian şi a New York Times, a fost dată dispărută de iubitul său pe data de 11 august, atunci când nu s-a mai întors acasă de la un interviu. Corpul său decapitat a fost găsit plutind în Golful Koge pe 21 august, iar capul, picioarele şi hainele au fost recuperate în pungi de plastic, pe 7 octombrie, informează Mediafax

De la jumătatea lunii august, de când se află în arest, şi până acum, Madsen şi-a schimbat versiunea de mai multe ori. După ce şi-a scufundat în mod intenţionat submarinul, acesta a fost salvat de la înec şi le-a spus autorităţilor că a lăsat-o pe Wall la mal, după interviul pe care i l-a luat. Pe 5 septembrie, acesta a avut de spus o altă poveste, arătând că femeia a murit, de fapt, la bordul navei sale, după ce o trapă a lovit-o direct în cap, spunând şi că i-a aruncat corpul intact peste bord, după ce s-a panicat.