Invenţie demnă de SF! Tragi apa la WC sau faci duş, produci curent electric

Cercetătorii de la Institutul pentru Tehnologie din Seul, Coreea de Sud, au inventat un dispozitiv hidroelectric care promite să ne transforme casele în adevărate centrale electrice. Deşi pare incredibil, ei vor să se folosească de fiecare picătură de apă pentru a produce curent electric!

RomaniaTV.net
29 feb. 2016, 09:09
Invenţie demnă de SF! Tragi apa la WC sau faci duş, produci curent electric

Echipa de la KETI, coordonată de cercetătorul Youn Sang Kim, a pus la punct un sistem format din electrozi care, în contact cu apa, generează energie electrică. Dispozitivul hidroelectric se foloseşte de energia produsă de căderea picăturilor de apă pentru a o transforma în curent electric.

Citeşte şi  Studiu ştiinţific: Cum ne influenţează muzica viaţa sexuală

Potrivit expertului, sistemul va putea fi amplasat în toate locurile în care este folosită apa sub diverse forme, de la toaletă la robineţii din bucătărie şi baie, inclusiv pe acoperiş, unde va prelua energia transmisă de apa de ploaie.

Cu alte cuvinte, de fiecare dată când vom trage apa la WC sau vom face baie, vom face economie de electricitate. Iar dacă avem noroc şi cu o vreme ploioasă, s-ar putea să nu mai plătim nimic la finalul lunii, la furnizorul de curent.

Citeşte mai mult pe gadgetreport.ro