Invenţie ingenioasă cu ajutorul căreia un străin poate să ştie ce e la tine în casă

Smartphone-urile pot fi considerate drept un miracol al tehnologiei. Acestea sunt dotate cu o serie de senzori ce pot monitoriza mediul înconjurător în detaliu, cu procesoare puternice şi cu abilitatea de a transmite şi recepţiona un volum mare de date. Însă, din cauza tehnologiei avansate, aceste dispozitive sunt din ce în ce mai des ţinta atacurilor malware.

RomaniaTV.net
01 oct. 2012, 15:00
Invenţie ingenioasă cu ajutorul căreia un străin poate să ştie ce e la tine în casă

Printre cele mai sofisticate atacuri împotriva smartphone-urilor se numără aplicaţiile care „ascultă” conversaţiile utilizatorilor pentru a identifica momentele în care este rostit numărul unui card de credit sau cele care folosesc accelerometrele cu care sunt dotate dispozitivele pentru a înregistra detaliile financiare introduse cu ajutorul tastaturii, scrie descopera.ro.
 
Autorităţile americane au identificat un malware mult mai complicat şi detaliat decât cele existente pe piaţă până acum. Specialiştii din cadrul US Naval Surface Warfare Center au conceput o aplicaţie Android, numită PlaceRaider, care fotografiază în secret mediul înconjurător, permiţând astfel celor ce controlează aplicaţia să construiască un model 3D al locuinţei victimei. Acest „malware vizual” permite aflarea detaliilor financiare, a datelor de pe monitoarele calculatoarelor, obţinând astfel informaţii personale.

Aplicaţia surprinde fotografii în mod constant, înregistrând ora, locaţia şi orientarea telefonului.