Investigaţie în SUA chiar de ANIVERSAREA GOOGLE

Google este investigată de Comisia Federală pentru Comerţ din Statele Unite, care vrea să afle dacă a împiedicat accesul furnizorilor concurenţi de servicii destinate sistemului de operare Android pentru dispozitivele mobile, relatează Bloomberg.

RomaniaTV.net
27 sept. 2015, 04:35

Oficiali ai Comisiei s-au întâlnit cu reprezentanţi ai unor companii din sectorul tehnologiei care susţin că Google dă prioritate propriilor servicii pe platforma Android, în timp ce alte servicii sunt restricţionate, potrivit unor surse apropiate situaţiei.

Reuters a relatat în aprilie că unele companii au reclamat faptul că sistemul de operare Android este anti-concurenţial, ele cerând autorităţilor americane de reglementare să investigheze acuzaţiile că Google se foloseşte în mod incorect de sistemul Android pentru a atrage publicitate online.

ANIVERSAREA GOOGLE: Motorul de căutare sărbătoreşte 17 ani de la înfiinţare

Comisia Federală pentru Comerţ şi Departamentul de Justiţie au ajuns la un acord pentru lansarea unei investigaţii împotriva afacerilor Google cu sistemul Android.

Investigaţia este în fază preliminară şi ar putea să nu ducă la acuzaţii oficiale împotriva companiei.

ANIVERSAREA GOOGLE. Google Inc. este o corporaţie americană multinaţională, care deţine cel mai popular motor de căutare pe internet. Compania a fost fondată în 1998 de doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page şi Sergey Brin.

Google oferă o metodă simplă şi rapidă de găsire a informaţiilor pe internet, având o bază de date despre peste 8 miliarde de situri. Zilnic, motorul de căutare este consultat de milioane de oameni din întreaga lume.

ANIVERSAREA GOOGLE. Doodle-urile sunt reprezentări ocazionale ale logoului afişat pe prima pagină Google (www.google.ro), ce au acompaniat de-a lungul anilor toate căutările online făcute de utilizatorii Google din întreaga lume.